Unieke filmlabs en trainingsprogramma's naderen inschrijfdeadlines Schrijf je op tijd in voor deze unieke filmlabs en -trainingen.
Home Nieuws & Inspiratie

Unieke filmlabs en trainingsprogramma's naderen inschrijfdeadlines

Schrijf je op tijd in voor deze unieke filmlabs en -trainingen.

Het voorjaar staat traditiegetrouw in het teken van de opstart van onze activiteiten binnen het Shorts- en Feature Lab. Je hebt nog tot en met februari om je aan te melden voor deze programma's. We zetten ze hieronder voor je op een rijtje.


10 januari 2020

Script Lab 2020

8 maanden durend trainingsprogramma voor schrijvers van een eerste of tweede feature film.

Ben je schrijver(/regisseur) en werk je momenteel aan je eerste of tweede feature film script? Of heb je een idee voor een feature film, maar een kader nodig om tot een scenario te komen? Meld je dan aan voor het enige Feature Script Lab in Nederland! In de periode maart – november 2020 ga je onder begeleiding van internationale en nationale topcoaches aan de slag met je filmidee en kom je tot een (goede) complete draft version van je script.

Deadline voor aanmelden: 20 februari 2020.

Meer over het Script Lab 2020.

Film Talents to Cannes 2020

Unieke trainings- en netwerkreis naar Filmfestival de Cannes.

Sinds 2018 neemt CineSud jaarlijks een aantal ambitieuze en beloftevolle nieuwe filmmakers mee naar het filmfestival van Cannes. De reis bestaat onder andere uit netwerkmomenten, -diners, workshops en persoonlijke coaching. Iedere filmmaker uit Nederland, België en Duitsland kan zich aanmelden, voorwaarde is wel dat je een korte film hebt afgerond tussen juni 2019 – maart 2020.

Deadline voor aanmelden: 1 februari 2020.

Pitching Forum | voorjaar 2020

Win €2.000 voor je volgende productie, krijg pitch training en netwerk mee tijdens het Euregion Film Festival in maart. Je kunt indienen met zowel films, documentaires als web-series of animaties. Belangrijk criterium is dat de film binnen een jaar moet kunnen worden afgerond.

Deadline voor aanmelden: 14 februari 2020.

Meer over Pitching Forum 2020.

Writers Room - Fictie (extra editie)

In de periode februari – april organiseren we vanwege de grote belangstelling een extra Writers Room – Fictie (korte producties). Samen met de coach Ibo Karatay en je mede-deelnemers werk je in een periode van 3 maanden aan het doorontwikkelingen van je filmidee en -plan. Na drie maanden heb je grote stappen gezet in de ontwikkeling en is je project klaar om ingediend te worden bij fondsen.

Deadline voor aanmelden: 10 februari 2020.

Meer over Writers Room - Fictie (extra editie)

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.