Wederom prijs voor korte film Voor Galg en Rad Cameraman Thomas van der Gronde wint prijs voor Beste Cinematografie.
Home Nieuws & Inspiratie

Wederom prijs voor korte film Voor Galg en Rad

Cameraman Thomas van der Gronde wint prijs voor Beste Cinematografie.

De korte film Voor Galg en Rad van regisseurs Paul Haans en Jeroen Wielheesen is wederom in de prijzen gevallen, dit keer in Rusland.


27 juni 2020

Beste Cinematografie

Gisteren heeft het EurAsia International Film Festival de prijswinnaars bekend gemaakt voor haar festival. De korte film Voor Galg en Rad, geregisseerd door Paul Haans en Jeroen Wielheesen, werd bekroond in de categorie Beste Cinematografie. De film werd gedraaid door DOP Thomas van der Gronde, die in Limburg eerder al Voor je de Grond raakt draaide. Het is al de tweede prijs voor de korte film én Van der Gronde: eerder werd de film in dezelfde categorie reeds bekroond in Amerika. 

Voor Galg en Rad

Voor Galg en Rad is een korte film over de legende van de Bokkerijders en ging eind vorig jaar in première. De film werd inmiddels al voor zeventien filmfestivals geselecteerd en sleepte eerder al enkele nominaties in de wacht, waaronder in de categorie beste korte film op het Limburg Film Festival. De hoofdrollen worden gespeeld door Joes Brauers en Tygo Gernandt. De film werd mogelijk gemaakt met bijdragen van de Provincie Limburg, gemeente Schinnen, gemeente Heerlen, gemeente Onderbanken, Prins Bernhard Cultuurfonds en crowdfunders via CineSud en CineCrowd.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.