Youtube en filmfestivals komen met 10-daags gratis filmfestival Youtube en diverse grote filmfestivals slaan handen ineen voor een gratis online filmfestival.
Home Nieuws & Inspiratie

Youtube en filmfestivals komen met 10-daags gratis filmfestival

Youtube en diverse grote filmfestivals slaan handen ineen voor een gratis online filmfestival.

Vanaf 29 mei bieden Youtube en meer dan 20 grote internationale film festivals onder de naam We Are One: A Global Film Festival een online 10-daags filmfestival aan via het sociale video-medium.


29 april 2020

Annuleringen

Veel film festivals hebben de afgelopen maanden hun film festival moeten annuleren. Om het publiek toch te bereiken en een steun in de rug te geven in deze tijd van social distancing en (complete) lockdown, slaan ze de handen ineen om een online alternatief te presenteren. Het We Are One: A Global Film Festival is een tiendaags event dat via Youtube zal worden gestreamd. 

Samenwerking

Het festival betreft een samenwerking tussen vele van de grootste filmfestivals ter wereld, zoals Festival de Cannes, internationaal filmfestival van Berlijn, Venetië, Sundance, Toronto en Tribeca. Tijdens het evenement worden er allerlei soorten films uitgezonden en vinden er gesprekken plaats met makers en acteurs en actrices. Kijkers hoeven niet te betalen, al worden ze wel aangemoedigd te doneren in een fonds ter bestrijding van het corona-virus.

Het complete programma wordt nog bekend gemaakt. Het festival vindt plaats van 29 mei tot en met 7 juni.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.