CineSud en Buma Music in Motion gaan samenwerken NIeuwe makers en (nieuwe) componisten worden aan elkaar gekoppeld in Script & Score.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud en Buma Music in Motion gaan samenwerken

NIeuwe makers en (nieuwe) componisten worden aan elkaar gekoppeld in Script & Score.

CineSud en Buma Music in Motion zetten zich vanaf heden in om verbindingen te leggen tussen filmmakers en de muzieksector. In het programma Script & Score maken componisten en filmmakers uit het CineSud Shorts Lab en Shoot Noord! kennis met elkaars werk. De componisten creëren muziekdemo’s op basis van de geselecteerde filmprojecten in ontwikkeling. Componisten kunnen zich presenteren en makers zich laten inspireren, en dat resulteert hopelijk in een vruchtbare samenwerking.
04 maart 2021

Buma Music in Motion

Buma Music in Motion (BMIM) is het platform in de creatieve industrie waar muziek en media samenkomen. BMIM gelooft dat uitzonderlijke (én custom made) muziek onmisbaar is. Vaak wordt de waarde van muziek in films, documentaires, games, advertentiecampagnes, televisieshows en in animaties onderschat. Dit wil BMIM veranderen. Onder meer door het traject Script & Score, dat al enkele jaren plaatsvindt tijdens het Nederlands Film Festival. Vanaf dit jaar gaan ook CineSud en BMIM een samenwerking aan binnen dit traject. 

Script & Score

De geselecteerde makers en projecten binnen het Shorts Lab en Shoot Noord! worden gekoppeld aan (nieuwe) componisten. Het gaat om de projecten Man in de Maas (Wibout Warnaar), Gaia (Jet Kragt), Amy and May (Catherina Iosifidis), Het verlangen van Peter (Kim de Bis) en Mama & Ik (Kendra Jacobs). De projecten zijn in verschillende stadia van ontwikkeling. 

Open call

BMIM en CineSud zijn op zoek naar muzikaal talent om de score te componeren voor deze projecten. Je kunt je als nieuwe en/of opkomende componist aanmelden tot en met 31 maart. In de eerste week van april vinden er matchmaking sessies plaats. Je vindt de volledige open call en voorwaarden hier

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.