CineSud introduceert publieksprijs voor Limburgse korte film Vijf films maken kans op €2.000.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud introduceert publieksprijs voor Limburgse korte film

Vijf films maken kans op €2.000.

Vijf korte films zijn geselecteerd voor de eerste editie van De Avond van de Limburgse Korte Film. De Avond van de Limburgse Korte Film is een nieuw jaarlijks terugkerend evenement van CineSud i.s.m. het Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmtheaters.


04 januari 2021

De Avond van de Limburgse Korte Film

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud, het Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film.

Eerste editie: 25 februari

Donderdag 25 februari om 20.00 uur vindt de eerste editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Op hetzelfde moment kun je in de vijf Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €2.000 beschikbaar gesteld door CineSud. De volgende filmhuizen doen mee aan het programma: Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, ECI Film Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

Geselecteerde films

Laat je tijdens De Avond van de Limburgse Korte Film verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. De volgende vijf titels zijn geselecteerd voor de 2021-editie:

1. Luca Meisters, NOVA, 2020, 10'39 
2. Genio de Groot, Convoi Exceptionnel, 2019, 15'00
3. Jeroen Mourmans, Asnacht, 2020, 18'50
4. Joy Maurits, hier., 2019, 18'21
5. Guido Coppis, Voor het slapen gaan, 2020, 9'00

Breng jij je stem uit?

Lees meer over de films en het programma en reserveer je tickets!

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.