CineSud lanceert drie extra Shoot!-calls Gemeenten en CineSud slaan handen ineen voor nieuwe makers.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud lanceert drie extra Shoot!-calls

Gemeenten en CineSud slaan handen ineen voor nieuwe makers.

In deze even bijzondere als bizarre covid19-tijd spant CineSud zich nog eens extra in om makers te ondersteunen. Samen met de gemeentes Heerlen en Sittard-Geleen zetten we daarom drie calls uit voor korte producties. Je plan insturen kan tot en met 1 mei aanstaande!


09 februari 2021

Shoot Heerlen!

Shoot Heerlen! is inmiddels een begrip in de (Limburgse) filmwereld. Voor het vierde jaar op rij slaan CineSud en de gemeente Heerlen de handen ineen met een specifieke call voor korte producties die (grotendeels) worden opgenomen in de gemeente Heerlen. Eerdere (succesvolle) projecten uit deze call waren Convoi Exceptionnel van Genio de Groot en de onlangs afgeronde film Wall#4 van Lucas Camps. Ook dit jaar is het weer mogelijk je filmidee in te sturen. Het winnende plan krijgt €5.000 en coaching vanuit CineSud. Belangrijk is dat de film nog dit jaar wordt afgerond en dat dit mogelijk is met de bijdrage die je binnen deze call ontvangt. 

Meer info en je idee insturen.

DocLab: Shoot Sittard-Geleen!

De gemeente Sittard-Geleen en CineSud slaan vanaf 2021 de handen ineen om specifiek documentairemakers weer een thuisbasis te geven. Na het wegvallen van Docfest Maastricht ontbrak een structureel podium voor de (Limburgse) documentairefilm. CineSud, de gemeente Sittard-Geleen en diverse partners brengen hier vanaf 2021 verandering in. Enerzijds door het inrichten van een DocLab en twee Shoot!-calls voor documentaire-projecten en anderzijds door samen met onder meer Filmhuis De Domijnen weer structureel een podium te gaan creëren voor documentaires. Over dit laatste berichten we in de zomer meer specifiek, nu kunnen (nieuwe) filmmakers hun ideeën al insturen voor de Shoot Sittard-Geleen call. De twee winnende projecten ontvangen €5.000 én persoonlijke coaching van industry professionals. Belangrijk is dat de film nog dit jaar wordt afgerond en dat dit mogelijk is met de bijdrage die je binnen deze call ontvangt.

Meer info en je idee insturen.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.