Convoi Exceptionnel wint De Avond van de Limburgse Korte Film Filmpubliek in vijf steden kiest film als grote favoriet.
Home Nieuws & Inspiratie

Convoi Exceptionnel wint De Avond van de Limburgse Korte Film

Filmpubliek in vijf steden kiest film als grote favoriet.

De korte film Convoi Exceptionnel van Genio de Groot is door het Limburgse filmpubliek uitgeroepen tot beste Limburgse korte film van het jaar. Dit gebeurde tijdens De Avond van de Limburgse Korte Film die CineSud in samenwerking met het Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmtheaters donderdag 16 september organiseerde.


24 september 2021

De Avond van de Limburgse Korte Film

Met De Avond van de Limburgse Korte Film willen de Limburgse filmpartners Limburg weer structureel aandacht schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie. Zo brengen ze regionaal filmtalent en hun projecten dichterbij het publiek, dat bovendien de winnaar bepaalt middels een audience voting

Donderdag 16 september jongstleden vond gelijktijdig in Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, ECI Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo de eerste editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Geselecteerd werden: NOVA (Luca Meisters), Voor het slapen gaan (Guido Coppis), hier. (Joy Maurits), Convoi Exceptionnel (Genio de Groot) en Asnacht (Jeroen Mourmans). 

De winnaar

Als winnaar koos het Limburgse filmpubliek in de theaters voor Convoi Exceptionnel van Genio de Groot. De film vergaarde 50% van alle stemmen. Convoi Exceptionnel is een aandoen­lijke en absur­dis­tische schets waarin een vrijgezel wanhopig probeert zijn moeders laatste wens te vervullen: oma worden. Maar dat gaat nog niet zo makkelijk. De makers van de film krijgen van CineSud een Award én een cash geldprijs van €2.000.

De Avond van de Limburgse Korte Film keert volgend jaar weer terug in de Limburgse filmzalen. Makers kunnen hun projecten vanaf 8 oktober aanstaande insturen voor selectie. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.