Deelnemers CineSud ScriptLab 2021 bekend 6 filmmakers ontwikkelen hun eerste of tweede feature film door in 10 maanden durend ontwikkeltraject.
Home Nieuws & Inspiratie

Deelnemers CineSud ScriptLab 2021 bekend

6 filmmakers ontwikkelen hun eerste of tweede feature film door in 10 maanden durend ontwikkeltraject.

Na de succesvolle eerste twee edities van CineSud ScriptLab krijgt het trainingsprogramma voor de ontwikkeling van eerste of tweede feature films een vervolg. Uit 20 inzendingen werden vijf makers(duo's) geselecteerd voor een felbegeerde plaats in ScriptLab 2021.


18 februari 2021

Ontwikkeltraject

Onder leiding van de vaste coaches Rogier de Blok (De Nieuwe Wereld, R U There), Jolein Laarman (Verdwijnen, In jouw naam) en Anne Gensior (MIDPOINT Feature Launch, Torino Film Lab) gaan de deelnemers vanaf juni tien maanden aan de slag om hun treatment door te ontwikkelen naar een eerste of tweede draft van een compleet scenario. 

Naast groepssessies, individuele coachingsgesprekken en diverse masterclasses verblijven de deelnemers tweemaal in meerdaagse residencies in het Limburgse heuvelland. Hier zullen ze in alle rust en in een inspirerende omgeving grote stappen zetten in de (door)ontwikkeling van hun filmideeën. Op verschillende momenten worden de makers gekoppeld aan industry experts uit verschillende disciplines, waarmee ook hun netwerk sterk wordt vergroot.

Na het doorlopen van dit in de Benelux unieke trainingsprogramma voor de ontwikkeling van feature film scripts zijn de verhalen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot. Nieuw in 2021 is dat het traject start vanuit de treatment-fase (i.p.v. synopsis-fase) en dat er makers uit Vlaanderen deelnemen aan het Lab.

Geselecteerde makers

De geselecteerde makers en hun projecten zijn (met in italic de motivaties van de decision makers):

  • Daan Bunnik - A State of Trans (Nederland)
   "Goed gemotiveerd verhaal met een interessante arena en een actueel thema, genderfluiditeit. Met veel fantasie en gevoel verteld."
  • Tony Schollaert - Bloedgrond (België)
   "Pijnlijk verhaal met innemende personages, een belangrijke geschiedenis om te vertellen. Misschien wel iets te ambitieus, maar als het lukt een internationale tearjerker."

  • Wout Malestein - Paradijs (Nederland)
   "Klein verhaal over een groot thema: de dood van een dochter. Dat roept herkenning op, wat door de kerkelijke setting weer bijzonder verteld zou kunnen worden. Schrijver lijkt er klaar voor!"
  • Vera Ketelaars & Marc Pötgens - Same Same But Different (Nederland)
   "De backpackers scene zal veel jongeren aanspreken wat het potentieel een interessante film kan maken. De personages, met name de nare man, hebben nog veel uitwerking nodig voor ze de kijker zullen meenemen in hun verhaal."
  • Henry Disotuar - This Place That No Longer Exists (België)
   "Interessant hoe de maker het thema van migratie omkeert door de hoofdpersoon migrant te laten worden in eigen land, na een straf in Cuba te hebben gekregen. Een overtuigend verscheurd leven."

De decision makers voor het ScriptLab 2021 waren producent Hans de Wolf (Beyond Sleep, De Vogelwachter) en scenarist Chris Westendorp (Hemelrijken, Jongens). De eerste residentie van het ScriptLab vindt plaats medio juni. In de maanden daarna kun je nader kennis maken met de schrijvers via interviews op onze website en social media.

Alles lezen over ScriptLab 2021?

Bekijk het volledige programma hier.

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.