Eerste ronde Limburg Film Fonds 2021 steunt 13 projecten Waaronder speelfilmdebuut van Guido Coppis.
Home Nieuws & Inspiratie

Eerste ronde Limburg Film Fonds 2021 steunt 13 projecten

Waaronder speelfilmdebuut van Guido Coppis.

Maar liefst 13 projecten kunnen rekenen op steun van het Limburg Film Fonds dit voorjaar, meldt Limburg Film Office. Er werden 35 aanvragen ingediend en in totaal wordt er €168.425 toegekend. Maar liefst vier lange projecten krijgen steun, waaronder het speelfilmdebuut Pijn van talent Guido Coppis (die eerder enkele korte films maakte met CineSud) en de grote speelfilm De Man uit Rome van Jaap van Heusden.


26 april 2021

Meer ontwikkeling

Net als in 2020 was er dit voorjaar weer een regeling waarmee makers een aanvraag konden doen voor ontwikkeling, onderzoek en experiment. Dit keer niet alleen voor lange fictie-producties, maar ook voor documentaires in ontwikkeling. In totaal worden 5 projecten ondersteund voor verdere ontwikkeling, waaronder een nieuwe documentaire van Ruud Lenssen, een docu over grenzen door Jotja Bessems en projecten van enkele nieuwkomers. Ook de komende jaren zullen ontwikkelbijdragen een grote rol spelen in het beleid van het Limburg Film Office, om zo Limburgse makers én verhalen tijd en ruimte te geven zichzelf naar een hoger niveau te tillen en de kans op doorstroming naar landelijke fondsen te vergroten.

Verheugd

De Adviescommissie Film bestaat sinds vorig jaar uit een poule van 11 personen die in wisselende samenstellingen de aanvragen beoordeelt. Dit voorjaar namen Hans de Wolf, Patricia Peters, Barbara Strating en Michel Rensen zitting in de commissie. Maandag 12 april jongstleden gingen zij ‘s ochtends in gesprek met meer dan 20 aanvragers. In de middag bogen ze zich over de 35 ingediende aanvragen. De commissie liet weten overdonderd te zijn door het aantal aanvragen, de diverse, nieuwe groep aanvragers en kwaliteit. De commissie was verheugd makers terug te zien binnen de regelingen voor lange producties die ze enkele jaren geleden voor het eerst hadden leren kennen middels een (eerste) korte film. Door het beperkte budget dienden er scherpe keuzes te worden gemaakt en zijn helaas op dit moment projecten afgevallen, die idealiter wel reeds steun hadden kunnen ontvangen.

Toekenningen

Realisatie - Lang

- Pijn, Guido Coppis, €40.000
- De Man Uit Rome, Jaap van Heusden, €40.000
- A Skate Of Mind, Ruud Lenssen, €30.000
- eXpeditie: De Paleotrilogie, Robin Peeters, €10.000

Ontwikkeling - Lang

- Mijn Vader De Hasjkoning, Ruud Lenssen, €3.500
- Hillroy, Luciënne Venner, €3.500
- Grenzen, Jotja Bessems, €3.500
- Tweedehans Leven, €3.500
- Gemas Cubiertas, Perla Vita Beerens, €3.500

Realiastie - Kort

- Le Trajet, Marie Lormeau, €4.000
- Amy&May, Catherina Iosifidis, €8.000
- Mural Houfsjtad, Tamino Parren, €7.925
- MIkey & Davey, Laurens Lenssen, €11.000

Meer weten over de projecten?

Lees verder via Limburg Film Office.

Lees meer.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.