Gouden Kalveren voor Limburgse makers Ook voor CineSud-alumni!
Home Nieuws & Inspiratie

Gouden Kalveren voor Limburgse makers

Ook voor CineSud-alumni!

Michel Sluysmans en Gino Taihuttu zijn in de prijzen gevallen op het Gouden Kalveren Gala van het Nederlands Film Festival. Ook CineSud Shorts-alumni Jan Verdijk won een Gouden Kalf.


02 oktober 2021

Michel Sluysmans

Acteur Michel Sluysmans (Toneelgroep Maastricht) won het Gouden Kalf voor Beste Bijrol voor zijn rol als Limburgse rechercheur In The Spectacular. "Ik ga straks als een heel trotse man terug in de auto naar Maastricht", vertelde hij nadat hij het Kalf gisteren in ontvangst nam. Specifiek bedankte hij Pieter Kuijpers, producent van de serie. "Voordat ik Pieter ontmoette, had ik alleen maar rollen met niet meer dan twee regels." In 2019 speelde Michel in de korte CineSud ShortsLab productie Convoi Exceptionnel van Genio de Groot de hoofdrol. Deze film werd destijds genomineerd voor de Debuutcompetitie van het festival.

Gino Taihuttu

De film De Oost, die deels is opgenomen in Limburg en gemaakt werd door Venlonaar Jim Taihuttu, kreeg  een Gouden Kalf voor Beste Muziek. De componist Gino Taithutti is de vader van Jim Taihuttu. De Oost zelf was ook genomineerd in onder meer de categorie Beste Film, maar wist die nominatie niet te verzilveren.

Jan Verdijk

Het Gouden Kalf voor Beste Korte Film werd gewonnen door Jan Verdijk, die in 2019 met Wild deelnam aan CineSud ShortsLab. Die korte film won wereldwijd diverse grote prijzen. Verdijk kreeg het Kalf voor zijn film Pantser, over twee zusjes die in lockdown alleen thuis zitten en het huis niet uit durven. Dan staat er plots iemand voor de deur. In de Gouden Kalveren selectie van het Nederlands Film Festival was Limburg/CineSud sowieso goed bedeeld, ook Luciënne Venner (Silent Heat) en Lucas Camps (CineSud ShortsLab film Wall #4) waren in de race voor de prijs. Zij schopten het uiteindelijk niet tot de laatste drie. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.