Guido Coppis mag speelfilmdebuut maken Pas 23-jarige regisseur krijgt nu ook steun van Nederlands Filmfonds.
Home Nieuws & Inspiratie

Guido Coppis mag speelfilmdebuut maken

Pas 23-jarige regisseur krijgt nu ook steun van Nederlands Filmfonds.

Guido Coppis heeft realisatie-steun ontvangen van het Nederlands Filmfonds voor zijn speelfilmdebuut Pijn. De film kreeg dit voorjaar reeds realisatie-steun van het Limburg Film Fonds.


07 december 2021

Talent

De uit Limburg afkomstige Guido Coppis is met 23 jaar ongetwijfeld een van de jongste filmmakers die steun heeft ontvangen voor een lange speelfilm van het Nederlands Filmfonds. Eerder ontving hij al diverse bijdragen voor korte films en script- en productie-ontwikkeling voor een lange film. Pijn ontving in het voorjaar ook al realisatie-steun van het Limburg Film Fonds.

CineSud heeft Guido Coppis ondersteund bij meerdere van zijn (korte) films, waaronder IJzer in Mijn Aderen, Stilte Storm en Voor het Slapen gaan.

Pijn


Pijn gaat over Mark, die lijdt aan een intense vorm van zelfhaat. Deze zelfhaat vertaalt zich in verwaarlozing, verkilling en destructief gedrag. Als hij Lisa ontmoet, ontstaat er een liefdevolle, maar bizarre band. Zijn gedrag bevrijdt haar van haar engelachtige juk, maar bovenal houdt haar gedrag Mark een spiegel voor. Dit zorgt ervoor dat hij zijn schild laat zakken, waarna hij eindelijk hulp begint toe te laten. 

De film wordt grotendeels opgenomen in Limburg en zal worden geproduceerd door The Rogues, die eerder in Limburg al de succesvolle korte film Wild van Jan Verdijk produceerden. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.