Limburg Film Fonds blijft ook komende jaren bestaan Provinciale Staten steekt stokje voor voornemen tot beëindiging.
Home Nieuws & Inspiratie

Limburg Film Fonds blijft ook komende jaren bestaan

Provinciale Staten steekt stokje voor voornemen tot beëindiging.

Medio september werd de filmwereld onaangenaam verrast door het voornemen van het College van Gedeputeerde Staten van Limburg om vanaf 2023 te stoppen met de ondersteuning van Limburg Film Office binnen het Limburgse culturele veld. Afgelopen vrijdag werd hier door Provinciale Staten een stokje voor gestoken; Limburg Film Office kan ook in 2022-2023 door met het ondersteunen van de regionale filmindustrie.


08 november 2021

Motie

Een door PvdA opgestelde motie – daarnaast ondertekend door D66, SVL, Forum voor Democratie, 50PLUS, GroenLinks, SP en Partij voor de Dieren – werd tijdens het begrotingsdebat 5 november ingediend vóór het behoud van Limburg Film Office, zelfs met een verhoging van het jaarlijkse budget naar €400.000. Bij de uiteindelijke stemming werd de motie met een meerderheid aangenomen, waarmee de toekomst van Limburg Film Office voor 2022 en 2023 is veilig gesteld.

Toekomst

In de motie benoemt Provinciale Staten het goede werk dat Limburg Film Office de afgelopen jaren heeft verricht, de brede waarde van film voor de (Limburgse) cultuur en de bijdrage die film levert aan het vertellen van lokale verhalen aan een groot publiek, zeker ook in corona-tijd. In de komende jaren wil Provinciale Staten de samenwerking met regionale omroep L1 en online vertoningsplatformen stimuleren, alsmede de samenwerking met musea en erfgoedinstellingen.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.