Limburgse filmhuizen lanceren gezamenlijke campagne Welkom terug in onze zalen!
Home Nieuws & Inspiratie

Limburgse filmhuizen lanceren gezamenlijke campagne

Welkom terug in onze zalen!

De filmhuizen in Heerlen, Maastricht, Sittard-Geleen, Roermond en Venlo slaan de handen ineen voor een gezamenlijke campagne die film minnend Limburg weer van harte welkom heet op de mooiste plek mogelijk voor het kijken van films: de bioscoopzaal. Daar waar je film écht beleeft. De campagne bestaat uit een film en een bijbehorende ‘lokale’ social media campagne die zijn ontwikkeld door filmmakers Janneke Swinkels en Tim Frijsinger uit Maastricht, voorzien van speciaal voor de film gecomponeerde muziek door Tim Coenen uit Heythuysen.


04 juni 2021

Na bijna zes maanden noodgedwongen ‘bingen’ op klein scherm met ingebouwde speakers kunnen filmliefhebbers vanaf zaterdag 5 juni weer genieten van de mooiste films op het grote doek en cinema beleven met ‘groots’ geluid! Binnen… en bij sommige theaters deze zomer ook buiten.

Sterke filmzomer

Met toppers als Jim Taihuttus DE OOST, Oscarwinnaar NOMADLAND, het Nederlandse oorlogsspektakel DE SLAG OM DE SCHELDE en aanstaande must-sees als QUO VADIS, AIDA? (over de genocide in Srebrenica), het indrukwekkende THE FATHER met Anthony Hopkins en muziekfilms over Frank Zappa, David Byrne, Tina Turner, The Beatles, Paolo Conte, Prince en Charles Aznavour gaan de filmtheaters een inhoudelijk sterke en muzikale zomer tegemoet.

Samenwerking

De contacten tussen de Limburgse filmhuizen zijn van oudsher al nauw. Vrijwel wekelijks is er onderling bel-, mail- en Whatsapp-contact. Uiteraard over films, filmgerelateerde zaken en voor het uitwisselen van kennis en ervaring.

Over de makers van de film

In 2015 speelden Janneke Swinkels en Tim Frijsinger zich onder de naam Janneke Filmt in de kijker met de korte CineSud Shorts film MIJNDERT. In de daarop volgende jaren werkte het duo o.a. voor en met Jeangu Macrooy, het Rotterdam Philharmonisch Orkest, De Wereld Draait Door, Schunck*, L1 en De Limburger. In 2021 gaan Janneke en Tim verder onder de naam MurMur Animation.

De muziek bij de film voor de filmhuizen is gecomponeerd door Tim Coenen uit Heythuysen (nu woonachtig in Utrecht). Als arrangeur werkte hij o.a. samen met het Gustav Klimt String Quartet en A Balladeer.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.