Maak kennis met Selin Șen CineSud agendeert het belang van film in de regio.
Home Nieuws & Inspiratie

Maak kennis met Selin Șen

CineSud agendeert het belang van film in de regio.

Sinds vorig jaar maakt Selin Șen deel uit van de Raad van Toezicht van CineSud. Als marketeer in de culturele sector werkzaam bij het Nederlands Film Festival, kent ze de filmsector als geen ander. CineSud speelt daarin volgens haar een belangrijke rol om ook buiten de randstad als filmmaker je weg te vinden en aan de slag te (kunnen) gaan.

"De Nederlandse filmsector blijft nog altijd gecentreerd rondom de Randstad en dat is zonde. CineSud brengt daar verandering."

25 juni 2021

Wie ben je en wat doe je?

"Mijn naam is Selin Șen, ik ben 27 jaar en woonachtig in Eindhoven. Vanaf jonge leeftijd ben ik betrokken in de cultuursector. In mijn functie is het aan mij om te zorgen dat meer mensen in aanraking komen met cultuur en film. Als marketingprofessional bij het Nederlands Film Festival ben ik verantwoordelijk voor alles rondom AV-professionals, talentontwikkeling en educatie en het internationale industry-programma. Daarnaast ben ik jurylid van de Cultuurprijs Eindhoven en lid van de Cannes Lions Brand Marketers Academy."

Waarom besloot je onderdeel te worden van de Raad van Toezicht van CineSud?

"Cultuur moet gestimuleerd worden en als marketeer ben ik hier constant mee bezig op (inter)nationaal niveau. Echter weet ik nog goed hoe het was om te starten in een kleinere sector in het zuiden van ons land, met soms beperktere middelen. CineSud is een initiatief waar ik geheel achter sta. Als stichting stimuleert en agendeert CineSud het belang van film in de regio en daagt daarbij makers uit om aan de slag te gaan. Ik draag een warm hart toe aan dergelijke lokale initiatieven die een grote rol spelen in onze huidige samenleving."

Wat hoop je dat we gezamenlijk als filmsector bereiken in het zuiden van Nederland?

"In de regio gebeurt ontiegelijk veel: nieuwe projecten-in-ontwikkeling, producties, talenten, filmfestivals. De Nederlandse filmsector blijft nog altijd gecentreerd rondom de Randstad en dat is zonde. CineSud brengt daar verandering in en vraagt actief aandacht voor de filmsector in het zuiden van Nederland door middel van marketingactiviteiten, programma's en talentontwikkelingstrajecten. In de toekomst zal CineSud steeds meer gaan functioneren als brug tussen regionale makers uit het zuiden en de grote filmsector in de Randstad en noorden van Nederland. Ik hoop dat er meer samenwerkingen zullen ontstaan met andere regionale filmplatformen. Want samen werken we aan de ontwikkeling van regionaal talent."

Wat denk jij hier persoonlijk aan bij te kunnen dragen?

"Volgens mij is het van belang dat professionals met ervaring en relaties in de (inter)nationale sector een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van (nieuw) AV-talent. En dat is precies wat ik hoop te doen voor CineSud."

Welke boodschap wil je de Limburgse (nieuwe) filmmaker meegeven?

"Het opstarten of verder ontwikkelingen van je carrière is spannend. Wij horen graag waar jij als filmmaker behoefte aan hebt. Wist je dat je een keer maand met al je vragen terecht kan bij het open spreekuur van CineSud? Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden die de regionale en nationale filmsector voor je heeft."

Lees alles over de Raad van Toezicht en organisatie van CineSud!

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.