Maak kennis met Sjoerd van Heugten! Verslaggever en documentairemaker sluit zich aan bij Raad van Toezicht CineSud.
Home Nieuws & Inspiratie

Maak kennis met Sjoerd van Heugten!

Verslaggever en documentairemaker sluit zich aan bij Raad van Toezicht CineSud.

Na zelf verschillende documentaires gemaakt te hebben, weet L1-verslaggever Sjoerd van Heugten hoe complex zo'n proces kan zijn. Als RvT-lid van CineSud, hoopt hij (nieuwe) makers nu te kunnen ondersteunen om hun verhalen van de grond te krijgen. Een kennismaking met de journalist en documentairemaker.

"Er zijn nog heel veel verhalen te vertellen."

16 juni 2021

Wie ben je en wat doe je?

"Ik ben Sjoerd Van Heugten, in het dagelijks leven eindredacteur en verslaggever van het dagelijkse televisieprogramma L1mburg Centraal van L1."

Waarom besloot je onderdeel te worden van de Raad van Toezicht van CineSud?

"Ik heb zelf ook verschillende documentaires gemaakt en ik weet hoe complex het kan zijn om zo'n productie op touw te zetten. CineSud biedt (nieuwe) makers de kans om zichzelf verder te ontwikkelen, elkaar verder te helpen en de filmcultuur van Limburg nog verder te verankeren. Er zijn nog heel veel verhalen te vertellen. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen en CineSud helpen om dit waar te maken."

Wat hoop je dat we gezamenlijk als filmsector bereiken in het zuiden van Nederland?

"Limburg heeft als provincie altijd een bepaalde bescheidenheid, of misschien nog altijd het Calimero-complex. Denken vanuit een minderwaardigheidscomplex, dat je voor het echte werk in de randstad moet zijn. Daar moeten we eindelijk eens vanaf. Wij hebben de de beste verhalen, het mooiste landschap en ontzettend gunstige infrastructuur. We zijn hard op weg om de filmsector verder te verstevigen en verankeren, maar ik hoop dat we met z'n allen dat juk helemaal van ons af kunnen werpen."

Wat denk jij hier persoonlijk aan bij te kunnen dragen?

"Mede door mijn werk bij de regionale omroep heb ik een breed netwerk en hoop ik mensen met elkaar te verbinden en uit te dagen nieuwe wegen te ontdekken."

Welke boodschap wil je de Limburgse (nieuwe) filmmaker meegeven?

"Een film begint met een verhaal. En als je dat verhaal wil vertellen aan een publiek, laat niks je dan tegenhouden. Want het lijkt een berg die je moet beklimmen, maar het begint met die eerste stap. Al begin je met je telefoon te filmen en zijn je ouders, opa en oma of vrienden je publiek; dan ben al een filmmaker. En CineSud kan je helpen om die stip aan de horizon na te jagen."

Lees alles over de Raad van Toezicht en organisatie van CineSud!

Klik hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.