Nieuw in de Korte Filmcollectie in april! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in april!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt april ons?


02 april 2021

Moonrise Carcosa (2019, Kevin Tromp, 15 minuten)

Moonrise Carcosa is een korte film over verloren zielen, die tot elkaar proberen te komen in een magisch realistische wereld.

In Kevin Tromp's werk functioneren de filmische middelen als een expressie van het personage. Binnen zijn verhalen zoekt hij herhaaldelijk naar een verbinding met de natuur, waardoor deze zich vaak afspelen op plekken die ver van de moderne samenleving zijn verwijderd.

To Catch a Fly (2017, Sanne Kortooms, 20 minuten)

Een uitgebluste beroepscrimineel krijgt de opdracht om een jonge Hongaarse schone te bewaken, ergens in een afgelegen huisje in de Franse Ardennen. Zonder wifi, zonder riolering...

Sanne Kortooms' laatste korte film To Catch a Fly ontving in binnen- en buitenland 12 prijzen waaronder vier keer die voor beste regie.

Marc Jacobs (2014, Sam de Jong, 17 minuten)

Soufyane's vader nodigt hem uit voor een reis naar Marokko. Soufyane is buitengewoon opgewonden - hij is nog nooit in het land geweest waarover hij al zoveel heeft gehoord.

Sam de Jong wordt gevierd als een van de grootste Nederlandse filmmakers van de afgelopen jaren. Bekend voor zijn veelgeprezen korte films Magnesium (2013), Marc Jacobs (2014) en Malaguti Phantom (2014), schreef en regisseerde Sam ook zijn langverwachte eerste speelfilm Prince, die werd uitgebracht tijdens de Berlinale 2015.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.