Nieuw in de Korte Filmcollectie in februari! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in februari!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt februari ons?


31 januari 2021

Mooier in het donker (2020, Anna Berlis, 3 minuten)

Een eenzame vrouw ontdekt tijdens een feestje dat ze een andere kant heeft.

Anna Berlin werkt graag met controversiële thema's waarover nog te weinig gesproken wordt. Film is hiervoor het ideale medium, omdat het een mogelijkheid biedt om vanuit een ander perspectief naar een maatschappelijk thema te kijken.

Siemiany (2009, Philip James McGoldrick, 18 minuten)

Andrzej en Michal zijn twee jonge tieners die elke zomer samenkomen in het kleine toeristische dorpje Siemiany op het platteland.

Het regiewerk van Philip James McGoldrick heeft hem al meerdere prijzen ingebracht, onder andere een Berlinale Crystal Bear-nominatie voor zijn korte film Siemiany.

Out of the Blue, into the Black (2017, Alidor Dolfing, 21 minuten)

De zestienjarige Flament wordt tijdens een festival wakker met een vreselijke kater. Zijn dag gaat van kwaad naar erger wanneer er een storm uitbreekt en hij opgesloten en levensgevaarlijk gewond raakt in een dixi-toilet.

Alidor Dolfing is de artiestennaam van regisseursduo Mark Bouwmeester en Nyk Dekeyser, respectievelijk een Nederlander uit Drente en een West-Vlaming. Out of the blue, into the Black is hun tweede korte film samen.

Unlike Today (2018, Astrid Menzel, 21 minuten)

Een ouder echtpaar vecht voor waardigheid terwijl ze balanceren op de rand van het bestaan ​​van hun vorige leven.

Na als assistent-regisseur te hebben gewerkt voor internationale filmproducties in zowel Berlijn als Lissabon, concentreert Astrid Menzel zich nu op haar eigen artistieke ondernemingen, zoals de korte film Unlike Today en de aanstaande productie van haar documentairefilm Flausen im Kopf.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.