Nieuw in de Korte Filmcollectie in maart! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in maart!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt maart ons?


28 februari 2021

Deer Boy (2017, Katarzyna Gondek, 15 minuten)

Een verhaal over de zoon van een jager die geboren werd met een gewei, en over hoe ieder man dat doodt waarvan hij houdt.

Katarzyna Gondek is een auteur van films en andere literaire kunstvormen. Deer Boy is al haar tweede film, na Figure (2015), die op het Sundance Film Festival vertoond werd.

Fifteen (2017, Sameh Alaa, 10 minuten) 

Op een hete zomerdag baant een zwijgzame tienerjongen zich een weg door de drukte van Caïro - met een baby op sleeptouw.

Sameh Alaa is een Egyptische filmmaker gevestigd in Caïro, Brussel en Parijs. Zijn eerste korte film Fifteen ging in première op het Toronto International Film Festival 2017 en won verschillende prijzen over de hele wereld.

Getting Fat in a Healthy Way (2015, Kevork Aslanyan, 22 minuten)

Stel je voor: je leeft in een wereld waar de zwaartekracht zo anders werkt dat iedereen die minder dan 120 kilo weegt gewoon begint te zweven.

Kevork Aslanyan debuteerde als regisseur met de korte film Getting Fat in a Healthy Way (2015). In 2016 maakte hij een documentaire genaamd Balkan Royal.

In de naam van der kater (2014, Thijs de Block, 20 minuten)

In een slaperig plattelandsdorp is Abraham, een rondreizend accordeonist, op zoek naar de plek van zijn volgende optreden, vergezeld door immense kater en een schaap.

Thijs de Block studeerde in 2014 af aan het RITCS in Brussel met zijn kortfilm In de naam van de kater, waarmee hij selecties op het Internationaal Kortfilmfestival Leuven, het Brussels Short Film Festival en het Filmfestival Oostende haalde.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.