Nieuw in de Korte Filmcollectie in mei! CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.
Home Nieuws & Inspiratie

Nieuw in de Korte Filmcollectie in mei!

CineSud en CineTree lanceren elke maand nieuwe kortjes op het VOD-platform.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Welke nieuwe releases brengt mei ons?


02 mei 2021

Botanica (2017, Noël Loozen, 13 minuten)

Een medewerker van een tuincentrum probeert wanhopig zijn grote geliefde te bezwangeren tussen het overvloedige groen.

Noël Loozen is naast filmmaker ook fotograaf, geen wonder dus dat hij de perfecte shots weet te vinden. Zijn dwarse en geheel eigenwijze filmstijl doet je misschien een klein beetje denken aan de typerende Wes Anderson-beelden. Voordat hij Botanica schreef, keek hij naar De Noorderlingen (1992) van Alex van Warmerdam.

Un creux dans mon coeur (2015, Mees Peijnenburg, 9 minuten)

De 19-jarige Henri wordt onverwachts geconfronteerd met de eindigheid van het leven. In Un creux dans mon coeur toont Henri op kalme wijze de impact van het tragische voorval dat zijn leven voorgoed heeft veranderd.

Een groot deel van de mensen zal Mees Peijnenburg waarschijnlijk kennen als acteur uit o.a. Timboektoe en Oorlogswinter. Toch besloot de jonge filmmaker in 2008 te stoppen met acteren en zich voortaan te richten op regisseren. Met zijn laatste short, Un creux dans mon coeur, won Peijnenburg in 2015 de Dutch Directors Guild Award.

The Walking Fish (2019, Thessa Meijer, 19 minuten)

Een ambitieuze amfibievis wil de mensenwereld ontdekken. Maar zelfs als jonge vrouw blijft ze streven naar meer. Zal ze ooit tevreden zijn?

Thessa Meijer (1992) is een Nederlandse schrijver en regisseur uit Amsterdam. Haar nieuwe korte film The Walking Fish, met HALAL, is gemaakt tijdens een Artist In Residence-project in Saga, Japan en was de Nederlandse inzending voor de 2020 Academy Awards.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.