Ook fictieproject Shoot Noord! 2021 bekend Korte film Blauw mag rekenen op steun in het kader van Shoot Noord!
Home Nieuws & Inspiratie

Ook fictieproject Shoot Noord! 2021 bekend

Korte film Blauw mag rekenen op steun in het kader van Shoot Noord!

Nadat begin dit jaar twee documentaire-projecten werden ondersteund in het kader van Shoot Noord! 2021, is nu ook het fictie-project dat kan rekenen op begeleiding en financiële ondersteuning bekend. Na een extra ontwikkelronde werd Blauw van regisseur Nick Marlow uitgekozen voor het Shoot Noord!-traject.


05 april 2021

Shoot Noord!

Shoot Noord! is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers uit Midden- en Noord-Limburg. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer script, regie, edit en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film.

Deze eerste call specifiek voor nieuwe makers uit Midden- en Noord-Limburg leverde 9 inzendingen op. In deze eerste ronde ondersteunden CineSud en de Cultuurregio Noord reeds twee documentaire-projecten: Het Verlangen van Peter (Kim de Bis) en Mama & Ik (Kendra Jacobs). Voor het fictie-project werd de beslissing uitgesteld om de ingediende projecten extra tijd en coaching te geven in de scriptontwikkelingsfase. In het laatste weekend van maart werden deze sessies afgerond. 

Blauw

De keuze voor het fictie-project is uiteindelijk gevallen op de korte film Blauw van regisseur Nick Marlow, producent Ron Claessens en scenarist Martijn Daamen. De film krijgt een coachingstraject aangeboden en een bijdrage van €8.000 in het productiebudget. Zowel Nick als Ron maken met deze film hun debuut in de (kort)speelfilmwereld.

Blauw is een absurdistische komedie over de fantasierijke Tatjana. Wanneer de nieuwsgierige en fantasierijke Tatjana een oogje in het zeil houdt in de zonnestudio van haar tante, komt er een zeer knappe klant langs. Aangespoord door haar whatsappende vriendin zet ze alles in het werk om de man naakt te zien.

Ook op zoek naar coaching en/of financiering?

Bekijk alle omgelijkheden hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.