Opnamen Meten = Weten binnenkort van start Samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht, Elbe Stevens Films en CineSud.
Home Nieuws & Inspiratie

Opnamen Meten = Weten binnenkort van start

Samenwerking tussen Toneelgroep Maastricht, Elbe Stevens Films en CineSud.

Producent Elbe Stevens, Toneelgroep Maastricht en CineSud starten in februari 2021 met de opnames van de korte film Meten = Weten. Een zwarte komedie over een wereld waarin data steeds heiliger worden verklaard. Het scenario is geschreven door Randy Oost. De hoofdrol wordt gespeeld door Michel Sluysmans en de cast bestaat verder uit Michiel Blankwaardt, Jouman Fattal, Jean Ramaekers, Rosita Segers en Huub Stapel. De regie is in handen van Servé Hermans. De opnames vinden begin februari plaats in Maastricht en omgeving.


12 januari 2021

Unieke samenwerking

Servé Hermans, artistiek directeur Toneelgroep Maastricht: “Meten = Weten is een korte tragikomische film over een man die meer en meer afhankelijk wordt van zijn smart-watch. Hoe de mens onder invloed staat van, en wordt geleid door computeralgoritmes is een thema dat me fascineert. De worsteling van een analoge mens in een digitale wereld is een spannend onderwerp waar we voorlopig nog niet over zijn uitgepraat. Randy Oost die met een Gouden Kalf nominatie op zak dit script schreef is natuurlijk een vertrouwenwekkende partner. Samen met CineSud en Toneelgroep Maastricht wist Elbe Stevens Films deze film op te tuigen en dankzij de steun van de Provincie Limburg en de gemeente Maastricht maken we van deze film een echt Limburgs product. De unieke samenwerking van al deze partijen vult mij nu al met trots. Een cast met Limburgse acteurs als Michel Sluysmans en Huub Stapel vormen een stevig acteerfundament en Jouman Fattal, Michiel Blankwaardt, Rosita Segers en Jean Ramaekers zijn de spreekwoordelijke kers op de taart.”

Favoriete genre

Elbe Stevens, producent: “De korte film is nog altijd mijn favoriete genre. Je krijgt maar een paar minuten om het publiek in te pakken, dus elk shot doet ertoe. Bijzonder is de samenwerking met toneelregisseur Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht. Servé heeft bewezen dat hij volle theaterzalen kan betoveren. Ik ben heel benieuwd hoe hij zijn toneelervaring en talent omzet naar deze film. Ik heb er alle vertrouwen in. Dit soort samenwerkingsvormen passen precies in het profiel van ons productiehuis.”

Verontrustend

In Meten = Weten volgen we Koen Claassens (44), een tevreden makelaar die zijn leven deelt met zijn vrouw Fransien (40) en hun kind Roy (8). Wanneer Koen voor een futiliteit zijn huisarts bezoekt, doet de dokter een verontrustende ontdekking. Koen is niet gelukkig. Koen stribbelt tegen, maar de apparatuur van de arts is onverbiddelijk. Hij kan het gewoon lezen aan zijn data op de scanner en ‘meten is weten’. Koen moet aan de bak. Zal het hem lukken om de optimale score voor geluk te bereiken?

De korte film Meten = Weten zal in het voorjaar van 2021 te zien zijn. De film wordt geproduceerd door Elbe Stevens Films, in co-productie met Toneelgroep Maastricht en CineSud Shorts Lab.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.