RE:Open Docs winnaars bekend Twee winnaars ontvangen elk €1.000.
Home Nieuws & Inspiratie

RE:Open Docs winnaars bekend

Twee winnaars ontvangen elk €1.000.

In juni lanceerde CineSud RE:Open Docs, een contest voor filmmakers om een documentaire te maken over de heropening van het 'normale' leven. De jury, bestaande uit medewerkers van CineSud en Limburg Film Festival, koos twee winnaars uit.


05 september 2021

RE:Open Docs

Na de succesvolle Quarantaine Film Stories contest vorig jaar, waarin filmmakers gevraagd werd korte producties te maken rond het thema ‘quarantaine’, daagden we filmmaker nu uit een documentaire van minimaal 5 en maximaal 15 minuten te maken rond het thema ‘RE:Open’ (open/re-open). Ga je voor de eerste keer weer op reis? Bezoek je voor de eerste keer weer je (groot)ouders? Wil je je eigen verhaal of dat van iemand anders delen in deze unieke tijd, die het einde van de lockdown-periode markeert? Gebruik je creativiteit om de (her)opening van het leven te vieren in een documentaire en maak kans op cash geldprijzen!

De volgende projecten werden verkozen tot winnaars. Zij ontvangen elk €1.000. De documentaire De Eenden Vliegen Terug van Lotte Bax wordt tevens vertoond tijdens DocDays Sittard op 8 en 9 oktober en de documentaire Open en Eerlijk van Sophia van Gessel Grothe en Mark Lindenberg wordt vertoond tijdens het Limburg Film Festival medio januari 2022. 

Lotte Bax - De Eenden Vliegen Terug

Sophia van Gessel Grothe en Mark Lindenberg - Open en Eerlijk

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.