Selectie Shoot Doc! 2021 bekend Twee projecten ontvangen steun in samenwerkingsproject met gemeente Sittard-Geleen.
Home Nieuws & Inspiratie

Selectie Shoot Doc! 2021 bekend

Twee projecten ontvangen steun in samenwerkingsproject met gemeente Sittard-Geleen.

In samenwerking met de gemeente Sittard-Geleen maakt CineSud van de stad de komende jaren een documentaire-hub. Naast het tweedaagse publieks- en makers-event Doc Days aan het eind van elkaar jaar zijn een DocLab, masterclasses en het makers-traject Shoot Doc! hier onderdeel van. Voor de eerste editie van Shoot Doc! zijn twee projecten geselecteerd die naast een bijdrage in het productiebudget ook coaching krijgen aangeboden.


03 juni 2021

Shoot Doc!

De gemeente Sittard-Geleen en CineSud slaan vanaf 2021 de handen ineen om specifiek documentairemakers weer een thuisbasis te geven. Na het wegvallen van Docfest Maastricht ontbrak een structureel podium voor de (Limburgse) documentairefilm. CineSud, de gemeente Sittard-Geleen en diverse partners brengen hier vanaf 2021 verandering in. Enerzijds door het inrichten van een DocLab en twee Shoot!-calls voor documentaire-projecten en anderzijds door samen met onder meer Filmhuis De Domijnen weer structureel een podium te gaan creëren voor documentaires. Binnen de Shoot Doc!-call zijn twee winnende projecten geselecteerd. Zij ontvangen €5.000 én persoonlijke coaching van industry professionals. 

Selectie 2021

Voor de 2021-editie van Shoot Doc! zijn de volgende projecten geselecteerd:

  • Langer Meegaan, regie: Maurice Copier.
Documentaire over de unieke lesmethode van de Toneelacademie Maastricht, aan de hand van diverse markante of aansprekende personen. 
  • Liefde in Procedure, regie: Laura Huygen, Moos Pozzo.

Kelly en Fams zijn 21 jaar en hebben al twee jaar een LAT-relatie. Kelly is Zuid-Limburgse en de uit Gambia afkomstige Fams zit al jaren in een onzekere en onvoorspelbare asielprocedure. Is hun liefde bestand tegen de onmacht en onzekerheid die zo'n procedure met zich meebrengt?

De projecten ontvangen een financiële bijdrage in het productiebudget en coaching. Idealiter wordt de film dit jaar nog afgerond, maar vanwege de late start i.v.m. de corona-pandemie wordt hier coulant mee omgegaan. 

Ook op zoek naar coaching en/of financiering?

Bekijk alle omgelijkheden hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.