Selectie Writers Room (extra editie) voorjaar 2021 bekend 6 filmmakers ontwikkelen plan voor korte productie door in twee maanden durend ontwikkeltraject.
Home Nieuws & Inspiratie

Selectie Writers Room (extra editie) voorjaar 2021 bekend

6 filmmakers ontwikkelen plan voor korte productie door in twee maanden durend ontwikkeltraject.

Sinds 2017 organiseert CineSud jaarlijks diverse Writers Rooms voor filmmakers die hun filmplannen (fictie en non-fictie) verder door willen ontwikkelen. Voor de extra editie voorjaar 2021 zijn zes deelnemers geselecteerd.


19 januari 2021

Ontwikkeltraject

Onder leiding van filmmaker en producent Ibo Karatay gaan zij dit voorjaar in drie sessies aan de slag met hun eigen filmplan. De geselecteerde deelnemers krijgen de kans om in een intensieve groepscoaching onder leiding van een industry professional hun plan voor een korte productie inhoudelijk naar een hoger niveau te brengen. Samen worden knelpunten en uitdagingen besproken en gezocht naar oplossingen. Door dit in groepsverband te doen, leren de deelnemers van elkaar en elkaars uitdagingen en leren ze ook analytisch en doelgericht te werk te gaan. Indien in deze fase reeds voorhanden, krijgt men ook feedback op de begroting en het dekkingsplan. In de periode daarna komen de makers nog tweemaal samen en bespreken ze met elkaar en met de coach de voortgang. Na dit traject zijn de filmplannen verder doorontwikkeld en de kansen voor succesvolle aanvragen bij fondsen vergroot.

Geselecteerde makers

De geselecteerde makers en hun filmplannen zijn:

  • Sem Dingemans, Goudhaan 
  • Ron Claessens/Martijn Daamen, Blauw
  • Luka Kluskens, Als een schaduw bleef je mij bewaard
  • Laura Huygen/Moos Pozzo, De Integratiebaas
  • Marie Lormeau, E25
  • Mark Stevens, Zwart Schaap

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.