Sterke Verhalen in Playground Heerlen 2021 Animatiefilm geselecteerd voor Playground-traject.
Home Nieuws & Inspiratie

Sterke Verhalen in Playground Heerlen 2021

Animatiefilm geselecteerd voor Playground-traject.

De korte animatiefilm Sterke Verhalen aan de Keukentafel is geselecteerd voor de eerste editie van Playground Heerlen.


18 juni 2021

Playground Heerlen

De culturele organisaties VIA ZUID, Stichting Street Art, Nieuwe Nor en CineSud krijgen van de gemeente Heerlen het komende jaar extra middelen om talentvolle culturele makers te begeleiden in hun ontwikkeling. Het gaat daarbij om Heerlense makers die aan het begin van hun carrière staan in de disciplines film, podiumkunsten, popmuziek en straatkunst. De begeleiding gebeurt via bestaande talentontwikkelingstrajecten. Op deze wijze toont Heerlen zich als stad waar, ook in ingewikkelde tijden, cultuur gemaakt wordt: een stad waar ruimte is om je te laten inspireren en waar kansen blijven voor makers om zich verder te ontwikkelen.

Selectie

De partners hebben talentvolle makers geselecteerd die ze verder begeleiden. Binnen de discipline Film is het volgende project geselecteerd:

  • Sterke Verhalen aan de Keukentafel
    Een korte animatiefilm van een collectief Heerlense makers, die hiermee hun animatiedebuut maken. Sjef luistert altijd met veel ontzag naar de sterke verhalen van zijn vader, een stoere mijnwerker. Kon hij zelf maar eens een kijkje onder de grond nemen ...

Het juryrapport: "Deze korte film biedt middels een verfrissende animatietechniek een mooi kijkje in het hart van wat Heerlen Heerlen maakt: het mijnverleden. In het verhaal komen de stad en haar iconen mooi naar voren. Positief aan het plan is bovendien dat het een samenwerking betreft van een groep film- en cultuurmakers uit de stad, die hiermee zichzelf ontwikkelen (na fictie- en documentaire-ervaring wordt hiermee voor het eerst animatie als basis voor de vertelling gebruikt). Door een samenwerking met het nieuwe Mijnmuseum en hun educatieve programmering, is bovendien een maatschappelijk impactvolle distributie gegarandeerd voor jong en oud."

De film zal dit jaar nog worden afgerond. In het voorjaar van 2022 zal er een gezamenlijk evenement plaatsvinden waarin de talenten en hun producties aan het publiek worden getoond. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.