Uitgelicht: korte films in augustus! CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.
Home Nieuws & Inspiratie

Uitgelicht: korte films in augustus!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. Ditmaal besteden we aandacht aan een reeks sterke afstudeerfilms.


02 augustus 2021

Tot het einde van de wereld (2018, Florence Bouvy, 28 minuten)

Marie is acht jaar en houdt van haar vader. In een wereld waarin speelse dromen om kunnen slaan in lege ogen die haar niet zien, probeert ze zich staande te houden. Een verhaal over de kracht van een kind dat vecht voor de onvoorwaardelijke liefde van haar vader.

Tot het einde van de wereld won diverse prijzen in binnen- en buitenland. Zo werd scenarist Jessie Tiemeijer bekroond in Rome en viel regisseur Florence Bouvy in de prijzen in Moskou.

Bladgoud (2018, Vincent Tilanus, 27 minuten)

Twintiger Owen slaapt noodgedwongen een paar dagen bij zijn zusje op de bank. Er vallen steeds meer gaten in het beeld dat hij naar anderen ophoudt. Gedreven door een groeiende wanhoop, probeert Owen er alles aan te doen om zijn schone schijn op te houden.

Nadat hij afstudeerde met Bladgoud, maakte Vincent Tilanus het jeugddrama Marlon BrandoHij werd daarmee in 2020 geselecteerd voor de Semaine de la Critique in Cannes, en genomineerd voor een Gouden Kalf op het Nederlands Film Festival.

Dante vs. Mohammed Ali (2018, Marc Wagenaar, 28 minuten)

De twintigjarige Wolf wil dansen, gedichten schrijven en het allerliefste in de buurt zijn van Alexander. In het boksdorp van Nederland draait alles echter om vechten. Blijf je te allen tijde dicht bij jezelf als je daarmee tradities verbreekt en zelfs de liefde op het spel zet?

Bas Keizer en Gijs Blom spelen de hoofdrollen in Dante vs. Mohammed Ali, een drama dat uiteenlopende internationale prijzen won. Regisseur Marc Wagenaar heeft inmiddels ook de NTR Kort! Mooie Alexander op zijn naam staan.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.