Uitgelicht: korte films in juli! CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.
Home Nieuws & Inspiratie

Uitgelicht: korte films in juli!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit, met deze keer aandacht voor verhalen achter het stuur.


05 juli 2021

Throwline (2018, Mia Mullarkey, 14 minuten)

Deze korte documentaire vertelt het unieke verhaal van een groep Ierse taxi-chauffeurs die gezamenlijk strijden tegen zelfmoord. Onder de naam Taxi Watch patrouilleren ze door de nacht en bieden ze hulp aan hen die dat nodig hebben.

Throwline won diverse prijzen, waaronder die voor beste korte documentaire op het Galway Film Fleadh. Regisseur Mia Mullarkey maakte verder onder meer documentaires over de ziekte van parkinson en weeskinderen.

Brug (2015, Niels Bourgonje, 4 minuten)

Beleefdheid achter het stuur is niet altijd even handig, blijkt in deze comedy. Tijdens een ontspannen ritje komt Jos aan bij een brug, waar aan de overkant Ad komt aangereden. Ad geeft Jos graag voorrang. Jos staat er echter op dat Ad voor gaat. Wie komt als eerste over de brug?

Weg (2019, Frank Hartman, 8 minuten)

De zorgzame Ariël is met haar terminaal zieke partner Frija onderweg naar een stripteken-conferentie als ze autopech krijgen. Frija zet alles op alles om de conferentie op tijd te bereiken; het wordt hoogstwaarschijnlijk haar laatste. Maar tijdens de lift die ze krijgen, begint Ariël te twijfelen aan de waarde van haar relatie. 

Regisseur Frank Hartman maakte dit korte drama tijdens het 48 Hour Film Project. Hij won daar de prijs voor beste montage.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.