Uitgelicht: korte films in juni! CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.
Home Nieuws & Inspiratie

Uitgelicht: korte films in juni!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit, met deze keer aandacht voor prijswinnende jeugdfilms.


31 mei 2021

Fauve (2018, Jeremy Comte, 17 minuten)

Twee jongens zoeken naar avontuur in de buurt van een open mijn. Ze belanden al snel in een gevaarlijke situatie wanneer hun op het oog onschuldige machtsspel uit de hand loopt. 

Fauve ging in première op het prestigieuze Sundance Film Festival en won hier direct de Special Jury Prize. Een zegetocht volgde, met als beloningen onder meer nog de hoofdprijs op het Palm Springs International Festival of Short Films en een Oscar-nominatie in 2019.

Kopstoot (2017, Daan Bunnik, 9 minuten)

Wanneer de 15-jarige Tobias fantaseert dat zijn grote broer Lucas zelfmoord pleegt door van hun balkon af te springen, heeft hij geen andere optie dan er alles aan te doen om zijn geïsoleerde broer weer te bereiken.

Regisseur Daan Bunnik werd met Kopstoot geselecteerd voor uiteenlopende festivals in binnen- en buitenland. Hij baseerde het verhaal op zijn eigen jeugdherinneringen.

Siemany (2009, Philip James McGoldrick)

Andrzej en Michal zijn twee jonge tieners die elke zomer samenkomen in het kleine plattelandsdorpje Siemiany. Hun vriendschap is uitgegroeid tot jaren van geweldige herinneringen. De verveling van het platteland en het gevoel van eenheid onder de jongens, brengen hun vriendschap naar een nieuw niveau van seksueel geladen intimiteit.

Het regiewerk van Philip James McGoldrick viel al meerdere keren in de prijzen. Voor Siemany kreeg hij daarnaast onder meer een Kristallen Beer-nominatie op het Filmfestival van Berlijn.

De Korte Filmcollectie!

Gratis korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.