Vier makers geselecteerd voor Euregion Film Pitch 2021 4 nieuwe filmmakers maken kans op €2.000 productiebudget tijdens SHIFT Film Festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Vier makers geselecteerd voor Euregion Film Pitch 2021

4 nieuwe filmmakers maken kans op €2.000 productiebudget tijdens SHIFT Film Festival.

Traditiegetrouw organiseert CineSud tijdens het SHIFT Film Festival een Pitch Forum voor nieuwe filmmakers die werken aan een korte productie. Dit jaar staat de Pitch speciaal in het teken van nieuwe Euregionale makers. Uit 11 inzendingen zijn vier makers geselecteerd die in de week van 13 september training volgen en mogen pitchen tegenover een professionele jury. De winnaar van de hoofdprijs van €2.000 wordt zaterdag 18 september bekent gemaakt tijdens de Award Show van SHIFT Film Festival.


25 augustus 2021

Euregion Film Pitch inclusief Pitch Training

Naast de kans hun plan te pitchen, ontvangen de geselecteerde makers Pitch Training. De training wordt verzorgd door producent Reinier Selen (Rinkel Film). De makers zullen nadien hun plan pitchen tegenover de jury, bestaande uit Thomas Mataheru, Reinier Selen en Loes Komen. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens de Award Show van het SHIFT Film Festival op zaterdag 18 september.

Pitch selectie

De volgende makers zijn geselecteerd voor de Euregion Film Pitch 2021: 

 • 2051, Marcelle Arriëns
  Korte science-fiction film over een een dochter en vader die na een natuurramp op zoek gaan naar een plek om een nieuw leven op te bouwen en het onderlinge contact te herstellen.
 • Lost Emotions, Raimond van Soest
  Korte fictiefilm over een man die gevangen zit in de fantasie van zijn vrouw. 
 • Message In A Bottle, Sam van Zoest
  Korte fictiefilm. Op 10-jarige leeftijd verstuurt Maartje vanaf Terschelling een briefje in een fles. De Engelse Dennis vindt haar flessenpost. Een halve eeuw later, als Dennis op zijn sterfbed ligt, blikken de twee geliefden terug op hun ontmoeting.
 • Le Trajet, Marie Lormeau
  Tijdens een hectische autorit door de Euregio Maas-Rijn, zijn Nathalie en dochter Julie eindelijk open en eerlijk tegen elkaar.
   Alles over de Euregion Film Pitch en SHIFT Film Festival.

   Benieuwd naar de winnaar?

   Stem zaterdag 18 september af op onze facebook voor de livestream van de Award Show!

   Klik hier.

   0 Reacties

   Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.