Vijf makers geselecteerd voor Limburg Film Pitch 2021 5 nieuwe filmmakers maken kans op €2.000 productiebudget tijdens Euregion Film Festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Vijf makers geselecteerd voor Limburg Film Pitch 2021

5 nieuwe filmmakers maken kans op €2.000 productiebudget tijdens Euregion Film Festival.

Traditiegetrouw organiseert CineSud tijdens het Euregion Film Festival een Pitch Forum voor nieuwe filmmakers die werken aan een korte productie. Dit jaar staat de Pitch speciaal in het teken van nieuwe Limburgse makers. Uit 18 inzendingen zijn vijf makers geselecteerd die zaterdag 6 maart mogen pitchen tegenover een professionele jury. De winnaar van de hoofdprijs van €2.000 wordt later die dag tijdens de Award Show bekend gemaakt.


19 februari 2021

Limburg Film Pitch inclusief Pitch Training

Naast de kans hun plan te pitchen, ontvangen de geselecteerde makers Pitch Training. De training wordt verzorgd door producent en regisseur Pieter Kuijpers (Pupkin Film). De makers zullen nadien hun plan pitchen tegenover de jury, bestaande uit Jeroen Mourmans, Selin Sen en Pieter Kuijpers. De winnaar wordt bekend gemaakt in de live Award Show (liveatream via Facebook) tijdens Euregion Film Festival op zaterdag 6 maart om 17.00 uur. 

Pitch selectie

De volgende makers zijn geselecteerd voor de Limburg Film Pitch: 

 • Liefde in Procedure, Laura Huygen & Moos Pozzo
  Korte documentaire over een LAT-relatie tegen de achtergrond van een asielprocedure. 
 • De mens in Niemandsland, Leonard Peters
  Een filmconcert, waarin een man wandelt door verlaten landschappen op zoek naar de zin van zijn bestaan, maar wanneer hij die niet kan vinden, beseft hij dat dát het doel was: reizen om niet te vinden.
 • Als een schaduw bleef je mij bewaard, Luka Kluskens
  Korte fictiefilm over de eigenzinnige 21-jarige Juul, die eindelijk bevrijd wordt van het verlangen naar een verloren tijd. 
 • Zondebokken, Rocky Grispen
  Proof of concept voor een feature film. 1789. Twee gerechtsdienaars moeten een beruchte Bokkenrijdersbende oprollen, maar het onderzoek ontspoort compleet door hun gewelddadige aanpak. 
 • The Movement Pace, Hussein Al Khayat
  Korte dansfilm. Claire wordt wakker in een rare wereld. De wereld lijkt stil te staan. Ze beweegt en danst om het tempo van de oude wereld terug te vinden.

   Benieuwd naar de winnaar?

   Stem zaterdag 6 maart af op onze facebook voor livestreams van het Pitching Forum (15.00 uur) en de Award Show (17.00 uur)

   Klik hier.

   0 Reacties

   Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.