Wall#4 in Gouden Kalveren Competitie Korte Shoot Heerlen!-film van Lucas Camps in hoofdcompetitie Nederlands Film Festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Wall#4 in Gouden Kalveren Competitie

Korte Shoot Heerlen!-film van Lucas Camps in hoofdcompetitie Nederlands Film Festival.

De korte film Wall#4 van Lucas Camps is geselecteerd voor de Gouden Kalveren competitie van het Nederlands Film Festival. Wall#4 kwam mede tot stand in het kader van het talentontwikkelingstraject Shoot Heerlen! van CineSud en de gemeente Heerlen. De film is de tweede productie binnen dit traject. De eerste productie, Convoi Exceptionnel van Genio de Groot, werd twee jaar geleden al genomineerd voor de Debuutprijs van het festival.


23 juli 2021

Wall#4

Wall#4 is een korte donkere komedie over de bekende vierde wand in (film)theaters. Als een groep bioscoopbezoekers tijdens de filmvertoning meer en meer begint te zeuren over wat ze zien, nemen de gebeurtenissen in de bioscoopzaal een onverwachte wending. De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Bert Hana, Florence Vos Weeda en Anton de Bies. De film werd nagenoeg volledig opgenomen in het monumentale Royal Theater Heerlen en beleeft in september zijn wereldpremière in de Gouden Kalveren competitie van het Nederlands Film Festival.

Shoot Heerlen!

Wall#4 kwam onder meer tot stand met steun van het Limburg Film Fonds en Shoot Heerlen!. Met Shoot Heerlen! willen CineSud en de gemeente Heerlen sinds 2018 regionale filmmakers stimuleren met de stad als decor. De eerste Shoot Heerlen!-productie Convoi Exceptionnel van Genio de Groot ging in 2019 in wereldpremière in de Debuutcompetitie van het Nederlands Film Festival en was daarna op meer dan 10 internationale festivals te zien. Wall#4 zet deze traditie voort met de selectie voor de prestigieuze Gouden Kalveren Competitie van het Nederlands Film Festival. Slechts 15 Nederlandse producties van het afgelopen jaar maken hier deel van uit. Of de film ook daadwerkelijk genomineerd is voor een Gouden Kalf, wordt medio september bekend gemaakt. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.