Winnaars Zuidelijk Film Festival 2021 bekend CineSud bekroont twee pitchers.
Home Nieuws & Inspiratie

Winnaars Zuidelijk Film Festival 2021 bekend

CineSud bekroont twee pitchers.

Op 9 en 10 juli vond in Tilburg de eerste editie plaats van het Zuidelijk Film Festival, met een focus op korte films van makers uit Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Het eerste filmfestival in het zuiden van Nederland in lange tijd met fysieke vertoningen, waar publiek en makers elkaar weer konden ontmoeten en samen konden genieten van prachtige films op het grote witte doek. Op zaterdag 10 juli werd het festival in stijl afsloten met de uitreiking van de filmprijzen en de bekendmaking van de winnaars van een pitchwedstrijd.


11 juli 2021

Filmprijzen

De prijs voor Beste Film werd gewonnen door de film Lieve van regisseur Vincent Groos. De film vertelt het verhaal van thuisverpleegkundige Lieve, die weer en wind trotseert op haar bromfiets om haar oudere patiënten te helpen. Ze wordt steeds vaker overvraagd door zowel patiënten als collega’s. Haar grootste uitdaging blijkt het respecteren van haar eigen grenzen. De Talent Award, een prijs voor een veelbelovende maker, ging naar regisseur Jorn Mampaey voor zijn bijzondere animatiefilm Hou Het Licht. De Publieksprijs werd gewonnen door de ontroerende dansfilm Naar Huis van regisseur Harrie Verbeek en choreografe Jelena Kostić. De festivaljury bestond uit actrice Christanne de Bruijn, hoofdrolspeelster in de speelfilm De Dirigent, en regisseur/scenarist Willem Bosch, bekend van o.a. de film Hiernamaals en de serie Feuten.

Pitch

Naast de filmprijzen ontvingen ook twee makers een geldprijs als winnaars van CineSud Zuidelijke Film Pitch, een wedstrijd waarbij een aantal filmmakers een filmplan mocht presenteren aan een professionele jury. Filmmaker Daan Janssens was de winnaar met zijn filmplan Achter de Schermen en ontving vanuit CineSud een productiebijdrage van € 2000,- voor de realisatie van zijn project. Een extra stimuleringsprijs van € 1500,- ging naar Jeroen Zeegers voor zijn filmplan Joop, de Vlinderman.

Toekomstplannen

In het najaar zal een selectie van films die vertoond zijn op het festival gaan rondtoeren door de regio’s waarop het Zuidelijk Film Festival zich focust: Brabant, Limburg, Zeeland en Vlaanderen. Een rondreizend programma waarmee de organisatie ook een publiek wil bereiken dat normaal gesproken niet zo snel een festival bezoekt of daar de financiële middelen niet voor heeft. Een volgende editie van het festival staat gepland voor mei 2022.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.