CineCrowd en Voordekunst fuseren Filmmakers kunnen vanaf nu terecht op voordefilmmaker.nl.
Home Nieuws & Inspiratie

CineCrowd en Voordekunst fuseren

Filmmakers kunnen vanaf nu terecht op voordefilmmaker.nl.

Voordekunst, crowdfundingplatform voor de creatieve sector en CineCrowd, het crowdfundingplatform voor film, gaan vanaf 1 januari samen verder onder de naam voordekunst. En vormen vanaf dat moment gezamenlijk hét platform voor crowdfunding in de cultuursector.


04 januari 2022

Krachten bundelen

Met samenvoegen van de twee platforms wordt de kennis, kunde en techniek van voordekunst en CineCrowd gebundeld om makers, collectieven en instellingen nog beter te kunnen begeleiden in het mogelijk maken van creatieve projecten en het ophalen van financiering door middel van crowdfunding. Waarbij meer aandacht zal zijn voor de eigenheid van de verschillende disciplines.

‘’Voordekunst en CineCrowd zijn na tien jaar niet meer weg te denken uit de creatieve sector als het gaat om het mogelijk maken van creatieve projecten via crowdfunding. Door samen verder te gaan bieden we de makers en instellingen één centrale plek om te crowdfunden en kunnen we gezamenlijk kennis delen, de sector informeren en het platform doorontwikkelen.” aldus Kristel Casander (directeur voordekunst). ‘’CineCrowd neemt veel kennis over crowdfunding in de discipline ‘film’ mee en heeft daarnaast een rijk netwerk in de filmsector. Deze specifieke kennis biedt de mogelijkheid om makers nog beter te kunnen begeleiden, met adviezen passend bij de verschillende disciplines op het platform.”

Anne Houwing, directeur CineCrowd: "Toen CineCrowd tien jaar geleden werd gestart, hoopten de oprichters in het eerste jaar tien films te crowdfunden. Inmiddels hebben we - boven alle verwachtingen - ruim duizend films naar het witte doek gebracht. Daar zijn we ontzettend trots op en onze makers, donateurs en partners enorm dankbaar voor. De samenwerking met voordekunst is een fantastische vervolgstap. Door onze krachten te bundelen kunnen we makers en donateurs nog beter van dienst zijn”.

Filmmakers die een crowdfundingcampagne willen starten, kunnen dit vanaf januari 2022 niet meer via CineCrowd doen, zij worden doorverwezen naar voordekunst.nl. Op www.voordefilmmaker.nl kunnen makers meer informatie vinden over het crowdfunden voor filmprojecten.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.