CineSud Shorts Lab 2022 selectie bekend! Extra steun voor nieuwe makers in deze onzekere tijden.
Home Nieuws & Inspiratie

CineSud Shorts Lab 2022 selectie bekend!

Extra steun voor nieuwe makers in deze onzekere tijden.

In het kader van het CineSud Shorts Lab voor de editie 2022 zijn drie projecten geselecteerd die naast een bijdrage in het productiebudget ook coaching krijgen aangeboden.


08 februari 2022

CineSud Shorts Lab

Het CineSud Shorts Lab is een ontwikkel- en productietraject speciaal bedoeld voor nieuwe filmmakers die werken aan hun eerste, tweede of derde (professionele) korte film. Geselecteerde makers ontvangen een persoonlijk en op hun plan afgestemd coachingstraject op gebied van onder meer script, regie, edit en distributie en een bijdrage in het productiebudget van de film. Succesvolle films uit eerdere edities zijn onder meer Funkele (2021), Wild (2019), De Zalm & Jij (2019), The Hangman (2017) en Mijndert (2015).

Een commissie bestaande uit Aydin Dehzad (producent, Kaliber Film) en Nicky Onstenk (producent, IJswater Films) adviseerde over de inzendingen. Er zijn drie projecten geselecteerd, één meer dan beoogd. 

Selectie 2022

Voor de 2022-editie van het Shorts Lab zijn de volgende projecten geselecteerd:

  • Estafette, regie: Amir Karagic
  • Oh Hear Me Say, regie: Nathalie Roux
  • Vogelkooi, regie: Karel Konings

De projecten ontvangen een financiële bijdrage in het productiebudget en coaching. Het is de bedoeling dat de films binnen 10 maanden worden afgerond.

Het juryrapport
"Dit ambitieuze groepje makers van Estafette komt met een interessant uitgangspunt, dat tot een sterke, poëtische film kan leiden en bovendien productioneel haalbaar is binnen de kaders van CineSud ShortsLab. In de verdere ontwikkelfase zijn we vooral benieuwd hoe de vorm en inhoud elkaar gaan versterken."

"Het filmplan Vogelkooi valt met name op door haar originele invalshoek. Het plan en motivatie overstijgen op dit moment echter het script. Binnen het Lab zou hier vooral ook de grootste winst kunnen worden geboekt: een verdieping van de inhoud, waarin alle elementen die in het pitchdossier beschreven staan terugkomen in een sterke korte film. De setting van de film is een plus en productioneel is het plan haalbaar.."

"Deze ambitieuze maker van Oh Hear me Say heeft een plan ingediend dat in potentie een zeer interessante film kan opleveren. De maker stelt zich open en kwetsbaar op, en de commissie is ervan overtuigd dat als ze met die mindset ook het coachingstraject ingaat en het script, visuele plan en regievisie doorontwikkeld er een onderscheidende en bijzondere film kan uitkomen, waarin de ambitie, het talent en de visie van de maker voelbaar zijn."

Ook op zoek naar coaching en/of financiering?

Bekijk alle omgelijkheden hier.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.