Dien je film nu in voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022! Aanmelden kan tot en met 1 juni.
Home Nieuws & Inspiratie

Dien je film nu in voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022!

Aanmelden kan tot en met 1 juni.

Na het succes van de eerste editie van De Avond van de Limburgse Korte Film in het najaar van 2021, kunnen makers van Limburgse korte films vanaf heden hun film insturen voor de tweede editie. Deze zal plaatsvinden medio september in de vijf Limburgse filmtheaters. Filmmakers kunnen hun productie insturen tot en met 1 juni.


21 maart 2022

De Avond van de Limburgse Korte Film

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de vijf Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film.

Publieksprijs

Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kan het publiek in de vijf Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud. De volgende filmhuizen doen mee aan het programma: Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, ECI Film Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

Dien nu je film in!

Wil je je film indienen voor selectie voor De Avond van de Limburgse Korte Film 2022? Lees dan alle details en vul het formulier in via de button hieronder!

Stuur je film in!

Klik hier om naar het inschrijfformulier te gaan.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.