Funkele van Nicole Jachmann in competitie Berlinale Generation CineSud Shorts Lab productie geselecteerd voor grootste filmpodium ter wereld.
Home Nieuws & Inspiratie

Funkele van Nicole Jachmann in competitie Berlinale Generation

CineSud Shorts Lab productie geselecteerd voor grootste filmpodium ter wereld.

De korte CineSud Shorts Lab film Funkele van regisseur Nicole Jachmann (geproduceerd door Dutch Mountain Film) is geselecteerd voor het internationale film festival van Berlijn, de Berlinale. De film maakt deel uit van de prestigieuze Generation-competitie van het festival en dingt mee naar een van de hoofdprijzen van het festival.


15 januari 2022

Funkele

Funkele is een korte dramafilm over twee vijftienjarige vriendinnen die alles delen en onafscheidelijk zijn. Tot een van hen haar ontluikende seksualiteit ontdekt. Ze schaamt zich en houdt haar gevoelens verborgen.

De film werd geschreven en geregisseerd door Nicole Jachmann en maakte in 2018 deel uit van het CineSud ShortsLab. De film werd hierin artistiek doorontwikkeld en ontving een bijdrage in de realisering. CineSud en Nicole Jachmann zijn sinds het vroege begin van haar carrière aan elkaar verbonden, zo deed Nicole onder meer mee aan CineSud Talent, CineSud Shorts Lab, het Feature ScriptLab en Film Talents to Cannes. 

Om de ambities voor Funkele waar te maken werd via Samski Productions een bijdrage aangevraagd bij het Limburg Film Fonds en in Dutch Mountain Film een nationale producent gevonden. Hier ontving de film tevens bijdragen van het Nederlands Filmfonds en NPO3Lab. Momenteel werkt Nicole met steun van het Limburg Film Fonds aan het script van een lange speelfilm en werkt ze met een nationale producent aan haar speelfilmdebuut.

Berlinale

Funkele ging in september in première tijdens het Nederlands Film Festival en beleeft nu haar internationale première op de Berlinale, samen met onder meer het filmfestival van Cannes en Venetië het grootste filmpodium van de wereld. Het festival vindt plaats tussen 10 en 20 februari en op 16 februari worden de prijswinnaars bekend gemaakt. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.