Team CINFA wint 148 Hour Docs 2022 Winnaar werd bekend gemaakt tijdens Award Show Limburg Film Festival.
Home Nieuws & Inspiratie

Team CINFA wint 148 Hour Docs 2022

Winnaar werd bekend gemaakt tijdens Award Show Limburg Film Festival.

Met een gedurfd onderwerp voor een korte documentaire heeft Team CINFA 148 Hour Docs 2022 gewonnen. Aan de last-minute uitgeschreven wedstrijd waarin makers(teams) worden uitgedaagd een korte documentaire van max. 10 minuten te maken binnen 148 uur deden dit jaar drie teams mee. De films werden vertoond tijdens de Award Show van het Limburg Film Festival, waar ook de winnaar bekend werd gemaakt.


25 april 2022

148 Hour Docs

Na drie zeer geslaagde edities lag 148 Hour Docs de afgelopen twee jaar net als veel evenementen te wachten tot het eindelijk weer uit de kast gehaald kon worden. Toen medio maart bekend werd dat het Limburg Film Festival eindelijk weer on-site plaats kon vinden, hebben we ook besloten 148 Hour Docs te herintroduceren. Met drie ingeschreven teams bleef het aantal wat achter bij eerdere edities, maar de kwaliteit en het plezier waren er niet minder om!

Untamed

Tot winnaar van deze 2022-editie van 148 Hour Docs werd door de jury - bestaande uit filmmakers Yvonne Nouwen, Kim de Bis en Nicole Jachmann - gekozen de korte documentaire Untamed van Team CINFA. Uit het juryrapport: "De jury vindt het dapper om zo'n groot onderwerp (biodiversiteit met als onderliggende dubbele laag (im)migratie) aan te pakken in 148 uur. De invalshoek van de natuur bij het meegegeven thema 'nieuwe Limburgers' is an sich al een groot compliment waard. De close-up beelden zijn mooi en poëtisch en enkele sequenties zijn sterk qua sfeer en poëzie. Het is jammer dat de over-all techniek soms te wensen over laat. De dubbele lagen in de film zijn sterk gevonden, evenals enkele quotes die als metafoor kunnen dienen voor de huidige tijd (bijv. "Rusland als dreiging" en "Het hoort hier niet!"). Al met al is de jury onder de indruk van de vertelkracht en inventiviteit van de makers en bekroont het Untamed graag met de eerste prijs!"

Bekijk de documentaire hieronder.

148 Hour Docs 2023?

Ja, in 2023 zijn we terug! We zullen dan weer als vanouds tijdig met de communicatie en werving starten, zodat we er weer een mooi feestje van kunnen maken met z'n allen. Hou onze agenda met deadlines in de gaten. 

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.