Uitgelicht: korte films in februari! CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.
Home Nieuws & Inspiratie

Uitgelicht: korte films in februari!

CineSud geeft elke maand nieuwe tips voor korte films.

Om nieuwe makers en films uit Nederland en Europa mee te laten profiteren van de groeiende populariteit van streamingdiensten, lanceerden CineSud en Cinetree eind 2019 een video-on-demand platform voor korte films: de Korte Filmcollectie. Vanaf dit jaar gaat de VOD zelfstandig verder via CineMakers.eu. In deze maandelijkse rubriek lichten we de mooiste titels uit. Deze maand werpen we een blik op films die nu gratis te zien zijn. Registreer je gratis en start met kijken!


01 februari 2022

Ik kan vliegen (2017, Ruwan Heggelman, 8 minuten)

Een verbintenis tussen twee mensen, die tijd en ruimte overstijgt. De komisch-romantische film Ik Kan Vliegen vertelt het verhaal van Sven en Lisa, die elkaar ontmoeten in het stadse nachtleven. Lisa is op weg naar het station, maar laat zich door Sven verleiden om op zijn rug te springen zodat hij kan bewijzen dat hij kan vliegen. Dan neemt het verhaal een onverwachte wending.

Ik kan vliegen

Bekijk hier de volledige film.

Het verborgen reisbureau van Oom Tahar (2019, Chris Frieswijk, 7 minuten)

In deze korte documentaire stelt de tachtigjarige Tahar zijn appartement in het noorden van Tunis open voor couchsurfers van over de hele wereld. Hij biedt de reizigers kosteloos een slaapplek aan en maakt er werk van ze het ware Tunesië te laten zien. Backpacker Ali uit de Malediven is één van hen.

Het verborgen reisbureau van Oom Tahar

Bekijk hier de volledige film.

Gilles (2016, Jordi Wijnalda, 6 minuten)

Tijdens een zaterdagnacht in een buitenwijk van Parijs treft een extreemrechtse nationalist een orthodoxe moslim. Ze delen hun frustratie over hoe de maatschappij hen wegzet als stereotypes. Onverwacht blijken ze toch iets gemeen te hebben: hun haat tegenover homoseksuelen.

"Het script van Wander Theunis en Ashar Medina was clockwork: een ontegenzeggelijk scherp, precies en overrompelend verhaal in louter zeven pagina's," vertelt regisseur Jordi Wijnalda. "In combinatie met mijn eigen hardnekkige optimisme en idealisme werd onze Parijse kortfilm daardoor een intrigerend beest: een haast romantisch relaas van de gevolgen van haat, verstoting en discriminatie."

Gilles

Bekijk de volledige film hier.

CineShorts!

Korte films van gelauwerde makers en de meest beloftevolle talenten.

Bekijk ze hier.

(c) All visual material is used with the filmmakers' permission.

0 Reacties

Reageren is alleen mogelijk wanneer je bent ingelogd met een CineSud Account. Log in of maak gratis een account aan.