De Avond van de Limburgse korte film Elk jaar in februari kijk je in de Limburgse filmtheaters naar regionale shorts.
Home Nieuws & Inspiratie

De Avond van de Limburgse korte film

Elk jaar in februari kijk je in de Limburgse filmtheaters naar regionale shorts.

In samenwerking met het Limburg Film Festival en de Limburgse filmhuizen lanceert CineSud vanaf februari 2021 jaarlijks de Avond van de Limburgse korte film. Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kun je in je lokale filmhuis terecht voor een selectie van de beste korte Limburgse films.

Limburgse shorts

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels jaarlijks vijf filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud, het Limburg Film Festival en de vijf Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film.

  • Kijk de beste Limburgse korte films
  • In je eigen, vertrouwde filmhuis
  • Luister naar en ga in gesprek met makers

De Avond van de Limburgse korte film

Elk jaar in februari (datum wordt jaarlijks bepaald) wordt op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip een speciaal programma met een selectie van de beste korte Limburgse films van dat moment getoond in de vijf grote filmhuizen in Limburg (Cinema Lumière Maastricht, Royal Theater Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, ECI Film Roermond, Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo). Het programma wordt jaarlijks gecureerd door diverse partners en bestaat uit 5-10 korte films met een totale lengte van +- 90 minuten. Het publiek kiest in alle steden hun favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €2.000 beschikbaar gesteld door CineSud. Deze bijdrage dient te worden besteed aan de productie van een volgende film van de maker.

De inzendingstermijn voor de editie 2021 is gesloten.

"De Limburgse korte film en haar makers verdienen weer een vast podium in de filmhuizen."

Anna Demianenko (Talent Manager)

Benieuwd naar de aankomende editie?

De Avond van de Limburgse korte film vindt elk jaar plaats in februari. Benieuwd naar de aankomende editie? Je vindt er alles over op de event-pagina in Agenda & Deadlines. Selecteer 'specials' en klik op het evenement (elk jaar beschikbaar vanaf 1 januari).

Voorfilm

Naast De Avond van de Limburgse korte film zet CineSud zich ook op andere wijzen in om de Limburgse korte film verder onder de aandacht te brengen. Zo staat een grote selectie Limburgse korte films op onze video-on-demand voor korte films, maar kunnen filmtheaters, scholen, opleidingen, (culturele) instellingen of andere geïnteresseerden ook bij ons terecht voor de vraag naar een of meerdere korte Limburgse films als voorfilm of (als deel van het) voorprogramma. Je kunt contact met ons opnemen via de button hieronder.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over De Avond van de Limburgse korte film of wil je je film insturen voor het programma? Of ben je op zoek naar een voorfilm of een voorprogramma? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.