Filmburger van Verdienste Jaarlijkse oeuvre-prijs voor een maker met speciale verdiensten voor de Limburgse filmsector.
Home Nieuws & Inspiratie

Filmburger van Verdienste

Jaarlijkse oeuvre-prijs voor een maker met speciale verdiensten voor de Limburgse filmsector.

Na twee incidentele oeuvre-awards en blijken van erkenning voor makers met grote verdiensten voor de Limburgse filmsector in 2014 (Pieter Kuijpers) en 2018 (Ben Verbong) introduceert CineSud vanaf 2020 jaarlijks de Filmburger van Verdienste onderscheiding.

Filmburger van Verdienste

Limburg kent een keur aan creatieve geesten en makers die een grote bijdrage leveren en/of hebben geleverd aan de Limburgse filmsector en -cultuur. Om deze personen in het zonnetje te zetten en te eren voor hun bijzondere bijdragen en verdiensten, introduceert Stichting CineSud vanaf 2022 de jaarlijkse onderscheiding Filmburger van Verdienste. In 2014 en 2018 werden incidenteel Pieter Kuijpers en Ben Verbong reeds geëerd met een oeuvreprijs vanuit CineSud. 

"Limburg kent een keur aan creatieve geesten en makers die een grote bijdrage leveren en/of hebben geleverd aan de Limburgse filmsector en -cultuur. Zij verdienen vaste waardering."

Guido Franken (directeur CineSud)

Evenement

De uitreiking van de Filmburger van Verdienste-onderscheiding is een verrassing voor de betreffende maker. De uitreiking wordt jaarlijks gekoppeld aan een bestaand evenement in de Limburgse filmsector, zoals bijvoorbeeld het Limburg Film Festival, Dutch Mountain Film Festival of een ander speciaal evenement.

Filmburgers van Verdienste

2022: Huub Stapel
2020: Henk van der Linden
2018: Ben Verbong
2014: Pieter Kuijpers

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over de Filmburger van Verdienste onderscheiding? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact ons!

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op. Benieuwd wie bij CineSud werken of een specifieke medewerker bereiken? Klik hier.