Schrijf je in of doneer Draag je steentje bij aan de ontwikkeling en verfijning van onze filmcultuur en steun de filmmaker.
Home Over CineSud

Schrijf je in of doneer

Draag je steentje bij aan de ontwikkeling en verfijning van onze filmcultuur en steun de filmmaker.

CineSud zorgt voor een breed draagvlak voor film, voor kansen voor nieuwe makers en industry professionals om zich verder te ontwikkelen en hun projecten te financieren, en voor mogelijkheden voor filmmakers om projecten te maken die mensen raken, inspireren en boeien. Ook jij kunt hieraan een steentje bijdragen.

Bouw mee

Of je nu filmmaker bent of gewoon iemand die graag films kijkt of cultuur een warm hart toedraagt: iedereen kan een steentje bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Limburg als filmregio en als broedplaats voor talent. Zo bouwen we samen aan de versteviging van de sector en mogelijkheden voor makers.

"CineSud zorgt voor het fundament van de Limburgse filmindustrie."

Pieter Kuijpers

Ben je een filmmaker of filminstantie?

Ben je (nieuwe) filmmaker, industry professionals of werk je bij filmorganisatie of een aan film-gerelateerd initiatief? Schrijf je dan in als gebruiker en maak jezelf zichtbaar via de industry database. Inschrijven doe je omdat je het belangrijk vindt samen een front te vormen voor de ontwikkeling van onze filminfrastructuur. Daarom kost een BASIS gebruikersaccount niks. Je kunt ook kiezen voor een PLUS of PRO account, waarmee je voor een kleine jaarlijkse bijdrage van diverse extra voordelen geniet en er ook voor zorgt dat CineSud meer mogelijkheden heeft haar doelen te bereiken. De industry database is een database voor personen. Bedrijven kunnen contact met ons opnemen voor een bedrijfs-account.

Free Plus Pro
Je belangen worden behartigd volledig volledig volledig
Samen verder bouwen aan film in Limburg volledig volledig volledig
Industry & Location database basic volledig volledig
Feedback op ingestuurde filmplannen nee nee ja
Toegang tot exclusieve pitch- en funding-calls nee basic volledig
Ondersteuning van het CineSud team spreekuren spreekuren spreekuren en op afspraak
Toegang jaarlijkse Film in Limburg vergadering nee betaald gratis
Toegang jaarlijkse Film Conference betaald gratis gratis
Speciale (kortings)acties in je mailbox nee ja ja
Prijs per jaar (incl. BTW) €0 €60 €120
Maak gratis een account aan of log in
Account aanmaken Inloggen

Uitleg voordelen gebruikersaccounts

Uitleg voordelen gebruikersaccounts

Belangen behartigen en samen verder bouwen aan film in Limburg

Een gebruikersaccount aanmaken bij CineSud doe je vooral omdat je werkzaam bent in of betrokken bent bij de filmindustrie in het hart van Nederland, België en Duitsland. Hoe meer makers zich verenigen, hoe krachtiger het signaal is dat we afgeven om de sector en de mogelijkheden voor de sector te kunnen laten blijven groeien. Alleen samen staan we sterk!

CineSud heeft bewezen een krachtige belangenbehartiger te zijn, met successen op regionaal (onder meer vele talentontwikkelingsinitiatieven en een regionaal filmfonds), nationaal (steeds meer koppelingen met landelijke middelen en mogelijkheden voor producties en makers) en internationaal (lid van erkende internationale beroepsnetwerken en -verenigingen en steeds meer koppelingen met internationale middelen en mogelijkheden voor producties en makers) niveau.

Industry guide

De industry guide biedt je toegang tot de industry & location database. De industry biedt je toegang tot professionals, faciliteiten en services in de Provincie Limburg en in de aangrenzende regio's daarbuiten (rest van Nederland, België en Duitsland). Afhankelijk van je gebruikerstype heb je meer mogelijkheden om je profiel vorm te geven en om content van andere gebruikers te zien.

De location database biedt je toegang tot tientallen filmlocaties in het hart van Nederland, België en Duitsland. Afhankelijk van je gebruikerstype heb je meer mogelijkheden om de database en details van de locaties in te zien.

De vraag & aanbod-sectie van de Industry guide is voor iedereen volledig toegankelijk.

Feedback op ingestuurde filmplannen

CineSud krijgt bijna dagelijks wel een filmidee in haar mailbox. Zoals je kunt begrijpen, is het lezen van deze plannen intensief en tijdrovend. Afhankelijk van het gebruikerstype, geven we feedback op filmplannen die worden ingestuurd voor activiteiten binnen onze categorie 'Funding & Labs'. Zo krijgt wel iedereen de kans om iets in te sturen, maar zorgen we ervoor dat de workload wat betreft feedback behapbaar blijft. Voor filmplannen die niet ingezonden worden via een van deze calls, zijn er feedback-mogelijkheden tijdens spreekuren of op afspraak.

Toegang tot exclusieve pitch- en funding-calls

Met een PLUS-account kun je gratis indienen voor de pitch contests van CineSud. Met een PRO-account kun je indienen voor alle calls die worden uitgeschreven vanuit CineSud.

Ondersteuning van het CineSud team

CineSud is een kleine organisatie van slechts 1,5 fte. Om de stroom aan vragen goed te kunnen blijven verwerken, hebben we daarom besloten met vaste spreekuren te gaan werken en voor overige vragen prioriteit te geven aan het ondersteunen van makers die samen met ons willen bouwen aan de filmsector in het hart van Nederland, België en Duitsland. Afhankelijk van je gebruikerstype is onze ondersteuning beschikbaar tijdens de spreekuren of ook per mail of op afspraak.

Film in Limburg vergadering

Alleen samen komen we stappen verder. Al vanaf het moment van oprichting in 2011 kiest CineSud voor een bottom-up benadering en luistert het naar de noden en behoeften van het veld. Elk jaar wordt er in het eerste kwartaal een Film in Limburg-vergadering georganiseerd waar de voortgang en knelpunten en uitdagingen van de filmsector besproken worden. Dit leidt vervolgens tot concrete projecten, plannen van aanpak of lobby en belangenbehartigingswerk richting overheden of politiek. Afhankelijk van het gebruikerstype, word je uitgenodigd voor deze vergadering.

Film Conference

Aansluitend op de vergadering worden er panels of talks georganiseerd tijdens een Film Conference. Goed om je kennis en kunde bij te spijkeren én om te netwerken. Afhankelijk van je gebruikerstype heb je gratis toegang tot deze Film Conference.

Speciale (kortings)acties in je mailbox

Het minst belangrijk, maar een mooie bijkomstigheid: hoe hoger je gebruikerstype, hoe vaker we je i.s.m. diverse partners (met korting of gratis) uit kunnen nodigen voor speciale activiteiten. Denk bijvoorbeeld aan openingsavonden van festivals, filmspecials en meer.

Gewoon je steentje bijdragen?

Ben je niet werkzaam in de industrie, maar wil je toch je steentje bijdragen? Door een eenmalige donatie (die je natuurlijk altijd kunt herhalen) kunnen we nieuwe filmmakers nog meer kansen geven, onze samenwerkingen op gebied van filmeducatie blijven verfijnen en blijven bouwen aan een stevige filmcultuur in de regio. Als donateur (v.a. €25) word je in het jaar van je donatie uitgenodigd voor twee gratis filmvertoningen.

Partner of sponsor worden?

Door het brede nationale en internationale draagvlak voor CineSud, de stevige verankering in de regio en de bewezen succesvolle trainings- en educatie-programma's voor nieuwe filmmakers en jong talent, is CineSud ook een ideale partner voor bedrijven en organisaties om hun positionering en bedrijfsimago te versterken. Als partner of sponsor van CineSud (of een van haar activiteiten) ben je maatschappelijk betrokken, geef je om cultuur en talent en steun je de ontwikkeling van creativiteit, ondernemerschap en betrokkenheid in Limburg en de grensregio Nederland, België en Duitsland. Interesse? Neem dan via het contactformulier hieronder contact met ons op voor de mogelijkheden.

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Ben je geïnteresseerd in onze activiteiten of wil je je aansluiten bij CineSud? Neem via dit formulier contact met ons op.