Pitching Forums

CineSud organiseert jaarlijks meerdere Pitch Forums.

Enkele keren per jaar organiseert CineSud een Pitching Forum waar een selectie makers hun project pitcht tegenover een professionele jury. Voorafgaand aan de pitch ontvangen de deelnemers training van industry experts.

Pitching Forums

Enkele keren per jaar organiseert CineSud een Pitching Forum waar een selectie makers hun project pitcht tegenover een professionele jury. De winnaar ontvangt een bijdrage in het productiebudget van gemiddeld €2.000. Geselecteerde deelnemers ontvangen tevens pitch-training. De pitch forums zijn gekoppeld aan festivals en industry-activiteiten door heel Nederland, om zo ook de netwerkmogelijkheden voor de geselecteerde makers te vergroten.

De afgelopen jaren zijn de volgende Pitch Forums structureel georganiseerd: Limburg Film Pitch (tijdens Limburg Film Festival), Euregion Film Pitch (tijdens Euregio Film Forum), CineSud Zuidelijke Film Pitch (tijdens Zuidelijk Film Festival) en de Screen Talent Europe Pitch (tijdens The Norwegian Short Film Festival).

Hoe ziet dit er concreet uit?

Per Pitching Forum worden er tussen de vier en zes projecten geselecteerd die de kans krijgen te pitchen tegenover een professionele jury. In de twee weken voorafgaand aan de pitch, ontvangen zij (online) training en feedback van industry experts op hun pitch. De Pitching Forums worden gekoppeld aan filmfestivals of andere industry events, zodat de geselecteerde deelnemers ook alle kans hebben te netwerken en connecties op te doen voor de verdere ontwikkeling of realisatie van hun project. De winnaar van het Pitch Forum ontvangt een bijdrage van CineSud van gemiddeld €2.000.

"Verrassende keur aan projecten van talentvolle nieuwe makers." Reinier Selen

Voorwaarden en indienen

De voorwaarden voor indienen kunnen per Pitching Forum verschillen. Zo moeten projecten voor de Limburg Film Pitch een duidelijke relatie hebben met de provincie Limburg, terwijl dat voor andere fora niet belangrijk is. De Pitching Forums staan open over voor alle soorten projecten, bijvoorbeeld ook voor videoclips, proof of concepts of video-installaties.

Aangezien er meerdere Pitch Forums per jaar worden georganiseerd, zijn er per jaar meerdere mogelijkheden om in te dienen.

Wil je je filmplan indienen?

Kijk snel of er een aankomende deadline is.

Klik hier.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over een van de Pitch Forums? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!