Programma

CineSud biedt programma's, activiteiten en calls voor filmmakers én publiek.

Mis geen enkele deadline en geen enkele activiteit meer! Ontwikkel je eigen skills en je projecten, stuur je film in voor een van onze programma's, je gouden filmidee voor een van onze Pitch Forums of doe mee aan andere film events. Je vindt alle aankomende activiteiten in onze agenda. Onder de agenda vind je algemene omschrijvingen van onze jaarlijks terugkerende programma's, zoals het ShortsLab, Film Talents to Cannes en Director's Village.

Programma's
Uitgelicht
ShortsLab
CineSud ShortsLab

Het ShortsLab richt zich op makers die een eerste, tweede of derde (professionele) korte film willen maken. Geselecteerde makers volgen een jaar lang training en worden gecoacht op gebied van onder meer script, regie, edit en distributie. Daarnaast ontvangen zij een productiebudget vanuit CineSud. Het ShortsLab start elk jaar in januari. Jaarlijks in de periode oktober - december kunnen makers hun plannen indienen.

Uitgelicht
Film Talents to Cannes
Film Talents to Cannes

Talentontwikkeling en netwerken in een internationale context en op internationaal niveau. Voor CineSud zeer vanzelfsprekend. Sinds 2018 nemen we jaarlijks enkele talentvolle nieuwe makers mee naar het filmfestival van Cannes. De reis bestaat onder andere uit 1-op-1 sessies, netwerkmomenten, workshops en persoonlijke coaching. Iedere filmmaker uit Nederland en België kan zich aanmelden.

Uitgelicht
Director's Village
Director's Village

Director's Village is ons nieuwste kindje. Deze meerdaagse residency richt zich op de regisseurs van de toekomst die werken aan een nieuw kortfilm-idee en stappen willen zetten in de artistieke ontwikkeling van het project en de eigen regie-skills. Jaarlijks worden er acht Europese toptalenten geselecteerd die deze unieke kans krijgen aangeboden.