148 Hour Docs 2023

Maak een documentaire in 148 uur!

Voor de vijfde keer presenteren CineSud en het Limburg Film Festival 148 Hour Docs. Aangemelde teams worden uitgedaagd om binnen 148 uur een documentaire van maximaal 15 minuten af te leveren en maken kans op mooie geldprijzen en een trofee. Tijdens het maakproces is er, voor de teams die dat willen, coaching en begeleiding.

De wedstrijd

Maak in 148 uur een documentaire met een lengte van minimaal 10 en maximaal 15 minuten. Het thema en de locatie worden tijdens de kick-off bekend gemaakt. De kick-off is op vrijdag 26 mei om 10:00 uur. De 148 uur starten om 14:00 uur. 

De documentaire moet ingeleverd worden op donderdag 1 juni om uiterlijk 18:00 uur.

De premières vinden plaats op zaterdag 3 juni om 20:00 gevolgd door het juryberaad en de prijsuitreiking.

Deelname staat open voor professionals, studenten en amateurfilmers.

De films moeten technisch in orde zijn, dat wil zeggen dat het beeld netjes is afgewerkt en de dialogen goed verstaanbaar zijn. Alle films worden gedraaid en aangeleverd op 25 frames per seconde.

De kick-off

De kick-off vindt plaats in Venlo en begint met een workshop. Drie professionele documentairemakers geven een interactieve presentatie over hun vakgebied en ‘tips en tricks’ voor het maken van een 148 Hour Docs. Na een gezamenlijke lunch wordt het thema bekend gemaakt en worden via loting locaties bepaald.

Tussentijdse evaluatie

Op dinsdag 30 mei, om 10:00 uur, is er een tussentijdse evaluatie. Van ieder team is minstens één lid aanwezig. We bespreken met ieder team kort de voortgang. Professionele begeleiders bieden indien gewenst individuele begeleiding aan en helpen bij vragen en problemen.

Beoordeling

De films worden beoordeeld door een onafhankelijke jury bestaande uit drie professionele documentairemakers en twee amateur filmmakers. Zij beoordelen de films op hun vertelling, originaliteit, impact en visuele aantrekkelijkheid. Ook de technische kwaliteit van de film weegt mee in hun oordeel.

De prijzen

  • Voor de winnaar is er een trofee en een geldbedrag van €500 
  • De nummer twee krijgt een trofee en een geldbedrag van €300
  • De nummer drie krijgt een trofee en een geldbedrag van €200
Inschrijven? Klik hier!

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!