De Avond van de Limburgse Korte Film 2023

Welke film wordt dit jaar favoriet van het Limburgse filmpubliek?

Ook dit jaar vindt in september De Avond van de Limburgse Korte Film plaats. Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kun je in vijf Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie van de beste recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud.

Stuur nu je film in!

Als filmmaker kun je je film insturen voor De Avond van de Limburgse Korte Film. Hou rekening met de volgende voorwaarden:

  • de film is van een regisseur, scenarist en/of producent uit de Provincie Limburg;
  • de film heeft een aantoonbare relatie met de Provincie Limburg en/of er moet minimaal één draaidag hebben plaatsgevonden in de provincie;
  • de film is geproduceerd na 1 januari 2022 en is niet eerder ingestuurd voor De Avond van de Limburgse korte film.

Dien je film uiterlijk donderdag 15 juni 23.59 uur in via de button hieronder. De selectie wordt in de derde week van augustus bekend gemaakt. 

Dien nu je film in voor de Avond van de Limburgse Korte Film!

Deadline: 15 juni 2023, 23:59 uur

Klik hier om in te dienen!

De Avond van de Limburgse Korte Film

Er is veel veranderd de afgelopen 10 jaar. Waar Limburg inmiddels meerdere grote filmfestivals kent, was dat er in 2010 slechts één. Nadat er vanaf 2013 jaarlijks vele Limburgse korte films van de band rolden, hebben Lumière Cinema Maastricht en CineSud zich middels diverse events (Made in Europe, Euregion Shorts) maandelijks ingezet om deze films en hun makers een podium te bieden. Met de komst van de diverse filmfestivals in de regio zijn deze avonden langzaam verdwenen. 

Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de Limburgse filmhuizen de handen ineen met De Avond van de Limburgse korte film. Deelnemende theaters zijn Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, Filmhuis De Domijnen Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

Pareltjes van eigen bodem

Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. Winnaars van eerdere edities waren Convoi Exceptionnel en What Killed Timmy Benson?.

Waar kan ik deze films zien?

Op dinsdag 26 september om 20.00 uur kun je gelijktijdig terecht in onderstaande filmtheaters. In elk theater is een maker aanwezig voor een Q&A.

De deelnemende theaters zijn:
- Lumière Cinema Maastricht
- Filmhuis De Spiegel Heerlen
- Filmhuis De Domijnen Sittard
- ECI Cultuurfabriek Roermond
- Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo

Tickets zijn vanaf enkele weken voorafgaand aan het event te koop via de filmtheaters zelf.

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!