REwriteIT

Feature ScriptLab van CineSud.

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Het Lab omvat onder meer online coaching-sessies, twee meerdaagse residenties tijdens internationale film festivals met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs, coaching-sessies en meer.

Lees hier meer over REwriteIT 2023

REwriteIT | ScriptLab

Sinds 2019 organiseert CineSud een ScriptLab voor eerste of tweede speelfilmscripts: REwriteIT. Deelname staat open voor filmmakers uit Nederland en (Nederlandstalig) België. Het Lab omvat onder meer online coaching-sessies, twee meerdaagse residenties tijdens internationale film festivals met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs, coaching-sessies en meer. In 2023 werd organisatorisch en voor de eerste residentie samengewerkt met Filmfestival Oostende en het Nederlands Film Festival voor de tweede residentie.

Enkele projecten die binnen eerdere edities van het ScriptLab werden doorontwikkeld zijn The Child of Lov (Karsten de Vreugd), Het deel van de dag dat je er niet bent (Nicole Jachmann), Blub! (Marleen van der Werf & Misja Pekel). 

Hoe ziet dit er concreet uit?

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie wordt met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan bepaald. Het Lab omvat onder meer twee meerdaagse residenties met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs en coaching-sessies tijdens twee filmfestivals (voorjaar en najaar). Tussen de twee residenties vinden er online coaching-sessies plaats met de coaches. Coaches van voorbije edities waren onder meer Rogier de Blok, Moniek Kramer, Stijn Coninx, Jolein Laarman, Marietta von Hausswolff en Anne Gensior. 

"High value coaching and feedback opportunities like this are invaluable to kickstart your career." Jack Goessens

Voor wie?

Deelname voor REwriteIT: Feature ScriptLab is bedoeld voor filmmakers uit Nederland en België die één of meerdere (gerealiseerde) onafhankelijke korte films hebben geschreven en momenteel werken aan een eerste of tweede speelfilm idee. De voertaal van het Lab is Nederlands.

Benieuwd naar de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het REwriteIT Feature ScriptLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!