REwriteIT

Feature ScriptLab van CineSud i.s.m. Filmfestival Oostende.

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Het Lab omvat onder meer online coaching-sessies, twee meerdaagse residenties tijdens internationale film festivals met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs, coaching-sessies en meer.

REwriteIT | ScriptLab

Na het succes van het CineSud ScriptLab 2019, 2020 en 2021 slaan CineSud en Filmfestival Oostende vanaf 2023 de handen ineen en presenteren een nieuw, grensoverschrijdend ScriptLab voor eerste of tweede speelfilmscripts: REwriteIT. Deelname staat open voor filmmakers uit Nederland en (Nederlandstalig) België. Het Lab omvat onder meer online coaching-sessies, twee meerdaagse residenties tijdens internationale film festivals met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs, coaching-sessies en meer.

Enkele projecten die binnen eerdere edities van het ScriptLab werden doorontwikkeld zijn The Child of Lov (Karsten de Vreugd), Het deel van de dag dat je er niet bent (Nicole Jachmann) en Blub! (Marleen van der Werd & Misja Pekel). 

Hoe ziet dit er concreet uit?

REwriteIT: Feature ScriptLab is een 11 maanden durend ontwikkelprogramma voor scenaristen die werken aan hun eerste of tweede speelfilm. Het startpunt van REwriteIT zijn (mini)treatments en gedurende het Lab wordt toegewerkt naar een eerste of tweede versie van een compleet scenario. Na de eerste residentie wordt met elke deelnemer een persoonlijk ontwikkelplan bepaald. Het Lab omvat onder meer twee meerdaagse residenties met Writers Rooms, masterclasses, improvisatie sessies met acteurs en coaching-sessies in Oostende (België) en Roermond (Nederland). Tussen de twee residenties vinden er online coaching-sessies plaats met de coaches. Coaches van voorbije edities waren onder meer Rogier de Blok, Moniek Kramer, Marietta von Hausswolff en Anne Gensior. 

"High value coaching and feedback opportunities like this are invaluable to kickstart your career." Jack Goessens

Voor wie?

Deelname voor REwriteIT: Feature ScriptLab staat open voor filmmakers uit Nederland en België die één of meerdere (gerealiseerde) korte films geschreven en momenteel werken aan een eerste of tweede speelfilm idee. De voertaal van het Lab is Nederlands.

Benieuwd naar de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het REwriteIT Feature ScriptLab? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!