SHIFT Film Forum

Focus op de actuele én toekomstige trends en ontwikkelingen in de filmindustrie.

SHIFT Film Forum is een meerdaags Film Forum waar men terecht kan voor verschillende soorten filmactiviteiten, zoals workshops, pitch training en forum, filmvertoningen en netwerkmogelijkheden.

SHIFT Film Forum

Tijdens SHIFT Film Forum (voorheen SHIFT Film Festival) focussen we ons op verschillende verschuivingen in de maatschappij die van invloed zijn op de filmwereld. Ook bespreken we ontwikkelingen en trends in de filmindustrie van de toekomst. Ieder jaar organiseren we ook een speciaal focusprogramma. Tijdens het SHIFT Film Forum vindt naast de SHIFT Workshops ook de SHIFT Film Pitch plaats.

De eerste editie vond plaats in 2015 en sindsdien is het evenement jaarlijks succesvol georganiseerd op verschillende locaties in de provincie Limburg. 

Hoe ziet dit er concreet uit?

SHIFT Film Forum is een meerdaags Film Forum bestaande uit diverse filmactiviteiten, zoals talks, masterclasses en speciale filmvertoningen. Centraal staan ontwikkelingen in de maatschappij die de filmsector beïnvloeden, en ontwikkelingen en trends in de filmindustrie van de toekomst. Het programma en de onderwerpen die centraal staan wisselen jaarlijks. Voorbeelden uit afgelopen jaren zijn onder meer Virtual Reality, gaming, de impact van de (corona)lockdowns en de Russische invasie van Oekraïne. 

Voor wie?

SHIFT Film Forum richt zich op alle filmprofessionals en nieuwe makers, of (andere) makers en publiek met interesse in film en de relatie tussen de maatschappij en film.

Benieuwd naar de aankomende editie?

Hou onze Programma-pagina in de gaten voor de deadline.

Breng me naar Programma.

Neem contact met ons op.

Heb je vragen over het SHIFT Film Forum? Stuur ons dan een bericht via onderstaand contactformulier.

Contact us!