148-DOCs 2024

Maak een documentaire in 148 uur!

Geplaatst op 8 juni 2024

148-DOCs is een unieke documentairewedstrijd die aspirant-filmmakers uitdaagt om binnen 148 uur een boeiende documentaire van ongeveer 10 minuten te creëren. Dit krappe tijdschema stimuleert creativiteit en innovatieve vertelmethoden, wat leidt tot verfrissende perspectieven. De wedstrijd biedt een leerzame ervaring en helpt filmmakers zich te ontwikkelen. De film gaan in première tijdens DOCDAYS 2024.

Call | Dien nu in voor 148-DOCs 2024!

Deadline: maandag 9 september, 12.00 uur

Klik hier om in te dienen!

148-DOCs 2024

Maak in 148 uur een documentaire met een lengte van minimaal 8 en maximaal 13 minuten. Het thema en de locatie worden tijdens de kick-off bekend gemaakt. Deelnemers krijgen vanaf dit jaar niet alleen begeleiding tijdens het maken van de documentaire, maar ook twee masterclasses tijdens de kick-off. De 148-DOCs gaan in première tijdens ons documentairefestival DOCDAYS in Filmhuis Zicht, Sittard.

Deelname staat open voor professionals, studenten en amateurfilmers. Er zijn twee competities: de 148 Hour Docs (regulier) en 148 Hour Docs Junior (voor deelnemers tot 18 jaar). Zo stimuleren we ook expliciet jongeren bij het maken van hun documentaires.

Belangrijke data

Programma

Kick-off

De kick-off vindt plaats in Filmhuis Zicht op dinsdag 24 september 10.00 uur en begint met een introductie en twee masterclasses. Professionele documentairemakers geven een interactieve presentatie over hun vakgebied en ‘tips en tricks’ voor het maken van een 148-DOC. Na een gezamenlijke lunch wordt het thema bekend gemaakt en worden via loting locaties bepaald.

Tussentijdse evaluatie

Op vrijdag 27 september om 10:00 uur is er een tussentijdse evaluatie op het CineSud-kantoor in Heerlen. Van ieder team is minstens één lid aanwezig. We bespreken met ieder team kort de voortgang. Professionele begeleiders bieden indien gewenst individuele begeleiding aan en helpen bij vragen en problemen.

Oplevering en première

De producties worden uiterlijk maandag 30 september om 10.00 uur aangeleverd via onze Cloud-omgeving. De 148-DOCs gaan in première tijdens ons documentairefestival DOCDAYS op zaterdag 5 oktober in de avond.

Ik wil meedoen!

Deelname staat open voor zowel professionals, studenten en amateurfilmers (individueel of in groepsverband) en van elke leeftijd. Er zijn twee competities: de 148-DOCs (regulier) en 148-DOCs Junior (voor deelnemers tot 18 jaar)

De kosten per inschrijving (individueel of in groepsverband) bedragen tot 1 augustus €30 (earlybird) en na 1 augustus €50. en er is plaats voor maximaal 10 teams. De volgorde van inschrijving is bepalend.

Binnen een week na inschrijving ontvang je een bevestiging hiervan. 

Voorwaarden 148 Hour Docs
Inschrijven? Klik hier!

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.