Veelgestelde vragen We willen blijven leren!
Home Over CineSud

Veelgestelde vragen

We willen blijven leren!

Heb je een vraag? Neem eens een kijkje in de lijst met veelgestelde vragen hieronder. Wie weet vind je het antwoord daar. Je kunt ons ook altijd een mail sturen.

Veelgestelde vragen

Wat kan CineSud voor mij betekenen?

CineSud is de filmhub voor talent en industry professionals in het hart van Nederland, België en Duitsland. Binnen de hub ontmoeten nieuwe filmmakers en professionals elkaar, werken ze samen en worden er activiteiten georganiseerd om hun kwaliteiten en skills te vergroten. CineSud organiseert industry events, filmlabs, festivals en meer. Sinds haar oprichting in 2011 heeft CineSud een voortrekkersrol gespeeld op het gebied van talentontwikkeling in Nederland en daarbuiten. Als je je als (nieuwe) maker, filminstelling of andere film-gerelateerde organisatie aansluit bij CineSud, behartigen wij je belangen en bouw je mee aan een duurzame en kwalitatief sterke toekomst voor film in onze unieke grensregio. Als PLUS- of PRO-gebruiker krijg je daarnaast ook diverse voordelen, en heb je een stem in de richting waarop de filmindustrie zich ontwikkelt.

Voor wie is CineSud er?

CineSud is er voor iedere nieuwe filmmaker en industry professional. Of die nu uit Limburg, Amsterdam, Groningen of het buitenland komt. Onze activiteiten binnen de peiler Funding & Labs en onze industry events bereiken jaarlijks een breed internationaal makers-publiek, waarbij er uitwisseling plaatsvindt tussen netwerken uit verschillende regio's en landen.

Onze publieksactiviteiten zijn eveneens voor een breed publiek toegankelijk: van jong tot oud. Veel activiteiten zijn tevens Engelstalig, waardoor we een breed publiek aanspreken. Hou onze Agenda & Deadlines in de gaten om te kijken of een activiteit geschikt is voor jou.

Ik heb een goed filmidee. Kunnen jullie me helpen?

Zeer zeker! Door onze jarenlange ervaring, het uitgebreide netwerk en contacten in binnen- en buitenland kunnen we je op allerlei gebieden en manieren helpen. Van de ontwikkeling van je plan tot en met de distributie. Naast persoonlijke coaching vanuit de organisatie kunnen we je ook altijd doorverwijzen naar de juiste personen en organisaties mocht dit nodig zijn. Neem eerst ook eens een kijkje bij onze activiteiten onder Funding & Labs en Agenda & Deadlines. Misschien vind je daar al de training, campus of het festival dat je zoekt.

Indien je ons benadert met een filmplan, stuur dan in ieder geval onderstaande informatie mee in één PDF van maximaal 6 pagina's. Alleen dan kunnen we je zo goed mogelijk helpen:

- Een motivatie / introductie van max. 1 pagina;
- Een tagline, logline, synopsis, genre, format (tv, web, etc.), beoogde speelduur;
- Een regievisie (max. 2 pagina’s);
- (Beknopte) CV’s van jezelf en cast/crew-members die meewerken. Indien nog niet definitief: wie zijn beoogd? (max. 2 pagina’s);
- Een moodboard of andere relevante info (linkjes naar eerder werk strekken tot de aanbeveling);
- Een (indicatie van het) budget (op hoofdlijnen) en dekkingsplan (geef ook aan wat de status van de co-financiering is).

Wat kunnen PLUS- en PRO-gebruikers wel wat gratis-gebruikers niet kunnen?

PLUS- en PRO-gebruikers hebben onbeperkt en volledige toegang tot alle faciliteiten die via de website worden aangeboden en krijgen meer ondersteuning van het CineSud team. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor een jaarlijkse conferentie-dag met aansluitend een vergadering over de status en ontwikkeling van film in de regio. Kijk op de schrijf je in of doneer-pagina voor alle informatie.

Kan ik ook donateur worden?

Zeker kan dat, en we zouden je daar zeer erkentelijk voor zijn! Met de contributies van onze gebruikers en bijdragen van lokale en regionale overheden kunnen we in een basis voorzien, maar we moeten constant vechten voor extra middelen om de ambities die we met z’n allen hebben waar te maken. Dankzij donaties – incidenteel of meerjarig -, kunnen we dus net dat stapje extra zetten, wat het verschil kan maken voor een groot talent, of voor kwalitatief weer nét een stapje hoogwaardigere gastsprekers en docenten tijdens (publieke) activiteiten. Je kunt direct een donatie doen, maar je kunt natuurlijk ook eerst contact met ons opnemen.

Kan ik vrijblijvend kennis maken?

Graag! Onze deur staat altijd voor je open. Mail ons voor een afspraak. Ook kun je ons volgen op social media (zie buttons in de footer) en kun je je hier inschrijven voor de nieuwsbrief. Kom je liever eens langs tijdens een activiteit? Kijk dan onder Agenda & Deadlines voor aankomende activiteiten.

Hebben jullie een nieuwsbrief?

Wil je op de hoogte blijven van alles rondom CineSud? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Krijg ik een factuur van mijn aankopen?

Wanneer je via ons digitale platform een aankoop doet (bijv. een PLUS- of PRO-gebruiker of tickets voor activiteiten) wordt direct na betaling een factuur verstuurd naar het ingevoerde mailadres. Als geregistreerde gebruiker kun je onder ‘Account’ je aankopen en facturen ook altijd terugvinden in je persoonlijke omgeving. Vul als je een eigen bedrijf hebt ook meteen je bedrijfsnaam in, zodat je zeker weet dat de belastingdienst de factuur accepteert.

Waar kan ik mijn gegevens wijzigen?

In je persoonlijke account-omgeving op de site kun je, wanneer je bent ingelogd, je gegevens wijzigen. Dit kan op elk gewenst moment.

Waar vind ik mijn wachtwoord en inlognaam?

Ben je je wachtwoord of inlognaam kwijt? Klik dan op ‘wachtwoord vergeten’. Je krijgt dan een nieuw (tijdelijk) wachtwoord toegestuurd op het mailadres waarmee je je account hebt aangemaakt. Je inlognaam is hetzelfde als je email-adres.

Waar kan ik melding maken van een slecht werkende functionaliteit?

Het kan gebeuren dat een functionaliteit op de website niet zo werkt als hij zou moeten doen. Of dat je andere problemen ondervindt. Mail in dat geval het probleem zo gedetailleerd mogelijk naar [email protected]. Belangrijk om te weten zijn daarnaast op welke drager je de site bekijkt (smartphone, tablet, laptop, pc), in welke browser (bijv. Internet Explorer, Safari, Google Chrome) en met wel besturingssysteem (bijv. Android 4.4, iOs, Windows 10).

Komt er ook een app voor CineSud?

Nee, dit ligt niet in de planning. De site is zo gebouwd dat hij op elke drager prima zou moeten werken en responsive is.

Hoe wordt CineSud gefinancierd?

CineSud wordt financieel ondersteund door enkele overheden, (cultuur)fondsen, partners, leden, vrienden, donateurs en het publiek. CineSud heeft een eigen inkomstenpercentage van meer dan 30% en zit hiermee ruim boven het gemiddelde. CineSud voert een gezonde bedrijfsvoering en onderschrijft de Governance Code Cultuur. De stichting is door de Belastingdienst aangemerkt als een Culturele ANBI. Dit biedt voordelen voor donateurs, die een extra belastingvoordeel vergaren omdat voor hen een extra giftenaftrek geldt. Deze kan oplopen tot wel 1,5 keer het bedrag van de gift.

Kan ik ook werken bij CineSud?

De organisatie van CineSud bestaat uit een klein, maar sterk team dat gezamenlijk ongeveer 1,5fte beslaat. Je kunt ons altijd mailen om te kijken of er mogelijkheden zijn om bij CineSud te werken. Dit kan als vrijwilliger, stagiair of freelancer.