De Avond van de Limburgse Korte Film 2024

Welke film wordt dit jaar favoriet van het Limburgse filmpubliek?

Geplaatst op 2 april 2024

Ook dit jaar vindt in september De Avond van de Limburgse Korte Film plaats. Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kun je in zes Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie van de beste recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de prijs van het Limburgse filmpubliek bestaande uit een cash geldprijs van €1.500 beschikbaar gesteld door CineSud.

De Avond van de Limburgse Korte Film

Om weer structureel aandacht te schenken aan de korte pareltjes uit de eigen provincie, slaan CineSud en de Limburgse filmhuizen sinds 2021 de handen ineen met De Avond van de Limburgse Korte Film. Deelnemende theaters zijn Lumière Cinema Maastricht, Filmhuis De Spiegel Heerlen, HuB. Kerkrade, Filmhuis ZICHT Sittard, ECI Cultuurfabriek Roermond, HuB Kerkrade en Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo.

In elk theater wordt op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip de selectie films vertoond. Deze worden begeleid door inleidingen van de makers. In elk theater is minimaal één maker aanwezig voor een live Q&A. Na afloop van de vertoning kan het publiek per theater stemmen op hun favoriet. De dag na de vertoning maakt CineSud via haar website de over-all publieksfavoriet bekend. Deze film wint een geldbedrag van €1.500, beschikbaar gesteld door CineSud. 

Welke films kan ik dit jaar zien?

De selectie films voor 2024 wordt in juli bekend gemaakt. 

Waar kan ik deze films zien?

Op dinsdag 24 september om 20.00 uur kun je gelijktijdig terecht in onderstaande filmtheaters. In elk theater is een vertegenwoordiger van een van de films aanwezig voor een korte Q&A.

De deelnemende theaters zijn:
- Lumière Cinema Maastricht
- HuB.Kerkrade
- Filmhuis De Spiegel Heerlen
- Filmhuis ZICHT Sittard 
- ECI Cultuurfabriek Roermond
- Filmtheater De Nieuwe Scene Venlo

Tickets zijn beschikbaar via de bovenstaande theaters! Welke theater ga jij bezoeken? 

Pareltjes van eigen bodem

Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. Films worden voorzien van een korte inleiding door de makers, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. In elk theater is tevens minimaal één maker aanwezig voor een Q&A. Winnaars van eerdere edities waren Convoi Exceptionnel (Genio de Groot, 2021) en What Killed Timmy Benson (Nick Cremers, 2022) en Magma (Luca Meisters, 2023).

Contact us.

Do you have any questions or just want to get in touch with us? Contact us by using the contact form below.

Contact us!